Hasiči z Malína převzali v pátek od zástupců města nové prostory,  zrekonstruovanou zbrojnici v ulici Ke Kameni. Při rekonstrukci objektu v celkové hodnotě 1,6 milionu korun přiložili vydatně ruce k dílu i samotní členové SDH Malín, pomáhali zejména při bouracích pracech. ………………………………………………………………….

„Původní prostory byly značně nevyhovující, v podstatě to byla jedna garáž, kde kolem vozidla nebylo ani místo na oblečení zasahujících hasičů. Dnes tedy máme pro dobrovolné hasiče konečně důstojný stánek. Víc místa na parkování, lepší zázemí pro jednotku, toalety, sprchu, šatny i dílnu. V nadzemním podlaží je i prostor pro odpočinek, nebo třeba lektorskou činnost,“ pochvaloval si velitel čtrnáctičlenné malínské jednotky Lukáš Zima.

„Jsem rád, že se nám podařilo splnit daný slib a že slib splnili také malínští hasiči,“ připomenul starosta Ivo Šanc podíl jednotky na budování nové zbrojnice.

Ta už stihla posloužit svému účelu, Malínští mají za sebou první ostrý výjezd roku 2013.

„Vyjížděli jsme k požáru v sedlecké ulici V Olšinách, kde došlo k zahoření objektu bývalého učiliště. Jednotka byla nasazená na dva proudy a na dálkovou dopravu vody,“ přiblížil první letošní zásah Lukáš Zima.

(jok)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu