Program Svatomartinského týdne dospěl ke konci v neděli na Palackého náměstí. Pořadatelé z obecně prospěšné společnosti Kutnohorsko.cz pozvali všechny, kteří mají doma nějakého toho houpacího, plyšového či jiného koně (pouze těm živým byl přístup zakázán), aby se pokusili společně o zápis do „České knihy rekordů“.

.
A hned na začátku nutno říct, že koní, koníků a koníčků přibylo na kutnohorském Palackého náměstí opravdu spousty. Po zhruba čtvrthodinovém sčítání tak mohla moderátorka Veronika Lebedová oznámit konečný počet. Plyšových, umělohmotných, dřevěných a bůhsuď ještě jakých lichokopytníků se na náměstí sešlo celkem tři sta dvacet osm! Z úst komisaře pelhřimovské agentury Dobrý den, která Českou knihu rekordů spravuje, Viléma Doležala mohlo tudíž zaznít očekávané: „Rekord je platný!.“
„Kutná Hora tedy drží již druhý rekord, vloni se do České knihy rekordů zapsala kutnohorská firma Herold nejdelším vánočním řetězem z PET lahví,“ doplnil Doležal.
Po ustanovení nového českého rekordu měli pořadatelé naplánovanou ještě polštářovou bitvu. Z té se ovšem, pro nedostatečný počet bojovníků, vyvinula pouze menší polštářová šarvátka. Ale nevadí, alespoň bude příští rok co zlepšovat!

(jok)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu