Ne, vážně se nejedná o novou kulinářskou specialitu. Křeček na pomerančích, křeček v bonboniéře… prostě křečci stokrát jinak objektivem Lucie Špačkové. Výstava fotografií s názvem „Nudíš se? Kup si křečka!“ začne v zimní zahradě hotelu U Kata vernisáží 25. září v 18 hodin. ……………………………………………

Fotografování vlastních křečků se Lucie Špačková věnovala čtyři roky. Za tu dobu se naučila, jak správně zachytit mžik a rychlost těchto malých a mrštných zvířátek. Jejím hlavním oborem je ovšem reportážní fotografie, v současné době pracuje jako redaktor a fotograf v Kutnohorském deníku.

.
Křečci

.

Lucie Špačková
Narodila se 14. září 1988 v Praze. Poté se s rodiči přestěhovala na venkov do malebné vesničky Chroustkov. Navštěvovala devítiletou základní školu v Malešově. Už tehdy se u ní objevoval talent a nadání po všech směrech. Absolvovala kurzy výtvarné výchovy u akademické malířky Danuše Koutské a zúčastnila se několika výstav. Fotografii se věnuje intenzivně od roku 2006. Lucie je člověk všestranný a činorodý, je autorkou písňových textů, založila projekt Podej Pomocnou tlapku a vede kroužek Tvořilky nejen pro děti, ale i dospělé. Díky prodeji charitativních předmětů, které s Tvořilkami vyráběli, se podařilo ve prospěch kutnohorské záchytné stanice pro psy vydělat přes 12 000 korun. Výstava fotografií Lucie Špačkové v zimní zahradě hotelu U Kata potrvá do 30. října letošního roku. Fotografie pro výstavu vytiskla kutnohorská tiskárna Grafia Gryč.

(tz)

Zavřít menu