Pozvánka: Školka v zahradě zve na tradiční moštování, které se uskuteční 26. září od 14.30 hodin

Kutnohorská lesní školka zve ve středu 26. 9. od 14.30 hodin všechny své příznivce na tradiční moštování a současně přináší dobré zprávy. Od září se stala oficiální Lesní mateřskou školou Prostor plus zapsanou do rejstříku MŠMT. Ale nejen to. Podařilo se jí také získat dotace ze Státního fondu životního prostředí ČR na vybudování nového zázemí a vodovodní a kanalizační přípojky v prostorách školky u jurty, kde se v blízké době začne budovat.

„Děti už od začátku školního roku využívají zázemí na Zelené hoře, kde je umístěn mobilní domek, který jím poskytuje příjemnou základnu pro odpolední činnosti i odpočinek. I nadále chodí během dopoledne do přírody, která jim poskytuje přirozený prostor pro hry i dovádění, odpoledne pak zůstávají u domku na Zelené hoře. Tam si mohou odpočinout, najíst se a samozřejmě si hrát,“ popisuje Eva Píšová, ředitelka vzdělávací sekce obecně prospěšné společnosti Prostor +.

„Příjemné prostřední pro děti pomohly v minulém týdnu dotvořit i zaměstnanci pražské personální a koučovací společnosti Farkasova and Partners, kteří si pro svůj dobrovolnický den vybrali právě naši lesní školku a patří jim za to velký dík,“ doplňuje Eva Píšová.

„Jsem moc rád, že se nám daří do Kutné Hory zavádět koncept alternativního vzdělávání. Patří za to dík mým kolegyním, které se o to konkrétními kroky systematicky zasazují. Současně si myslím, že dobrovolnickými akcemi tohoto typu udáváme jeden z možných směrů rozvoje Kutné Hory jako města, které má skvělý potenciál v oblasti teambuildingu nebo třeba kongresové turistiky. Takové akce by mohly rozvinout kulturu a život ve městě zase trošku jinak,“ uzavírá Petr Steklý, ředitel společnosti Prostor +.

Tradiční moštování se uskuteční ve středu 26. září od 14.30 hodin v prostorách Školky v zahradě na Zelené hoře. Všichni jsou srdečně zváni.

Sledujte:

Facebook: skolkavzahrade

www.skolkavzahrade.cz

Kamila Drtilová

Zavřít menu