Na adventní neděle si pro vás Průvodcovská služba Kutná Hora připravila komentované prohlídky, při kterých poznáte stříbrné město pokaždé z jiné strany. Můžete vyrazit do Sedleckého kláštera, po stopách jezuitů nebo se dozvědět něco nového o životě kutnohorských konšelů.

..

7. prosince | Sedlecký klášter – průvodce Vás provede Sedleckým klášterem. Společně navštívíte expozici Aleše Pospíšila, refektář, katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele včetně pokladnice a filmu. Začátek: 14:00 před klášterem v Sedlci, doba trvání: 1,5 – 2 hod., cena: 120 Kč na osobu, včetně vstupného do katedrály.

14. prosince | Jezuité v Kutné Hoře – s průvodcem se vydáte po stopách Jezuitů a dozvíte se zajímavosti o jejich působení v Kutné Hoře. Procházka vede kolem Jezuitské koleje a v krátkosti budete moci nahlédnout do budovy. Začátek: 14:00 na nádvoří Vlašského dvora, doba trvání: 1 – 1,5 hod., cena: 65 Kč na osobu.

21. prosince | Kutnohorské radnice – procházka městem od současné radnice ve Vlašském dvoře s několika zastávkami a povídáním o jejím stěhování a životě pánů konšelů. Začátek: 14:00 na nádvoří Vlašského dvora, doba trvání: 1 – 1,5 hod., cena: 65 Kč na osobu.

Informace a rezervace vstupenek

 

.

Zavřít menu