Rada města vybrala vítěze výběrového řízení na prodej malínské školy, finální rozhodnutí bude na programu květnového zasedání zastupitelstva

Jako vítěze výběrového řízení na prodej malínské školy rada města 21. dubna jednomyslně vybrala zájemce, která má v plánu po citlivé rekonstrukci objektu v jeho prostorách otevřít již v roce 2022 střední soukromou školu zaměřenou na výuku ekonomie, výpočetní techniky a jazyků. Školu podobného zaměření provozuje již od roku 1991 v Praze. Informoval o tom při tiskové konferenci po jednání rady města starosta Josef Viktora (ANO) a doplnil, že finální rozhodnutí o prodeji bývalé malínské školy bude na programu květnového zasedání zastupitelstva.

Do výběrového řízení na prodej bývalé školy v Malíně se přihlásili dva uchazeči. „Od prvopočátku byl při prodeji školy kladen důraz na budoucí využití, a proto hodnotícím kritériem výběrového řízení byla z dvaceti procent cena, z dvaceti procent reference a šedesát procent byl záměr,“ uvedl starosta města. Druhý zájemce měl zájem prostory školy přestavět na byty.

Prodej bývalé malínské školy byl na programu jednání rady města již 7. dubna. „Při zasedání byly otevřeny pouze obálky se záměry uchazečů, s plánovaným využitím objektu,“ uvedla Blanka Maternová, vedoucí odboru správy majetku, a doplnila, že kutnohorští radní si vyhradili možnost tyto záměry nastudovat tak, aby jejich rozhodnutí bylo odpovědné. Proto rozhodnutí o vítězi výběrového řízení odložili až na další zasedání rady města, které se konalo 21. dubna. „O vyjádření k vítěznému záměru požádáme i malínský osadní výbor tak, aby zastupitelé měli ke svému rozhodování jejich stanovisko k dispozici,“ doplnila Blanka Maternová.

Jak doplnil starosta města Josef Viktora, výhodou je i to, že obnova školy si nevyžádá výrazné zásahy do objektu, jako by tomu bylo v případě přestavby na byty. „Vítěz výběrového řízení má zájem provést rekonstrukci objektu tak, aby byla zachována jeho někdejší podoba a atmosféra,“ řekl starosta. Součástí záměru je i úprava okolí školy, včetně vybudování odpočinkové plochy a zahradní učebny.

„Věříme, že nová střední škola by mohla pomoci rozvoji města Kutná Hora, přilákat k nám mladé lidi, zájemce o studium,“ doplnila místostarostka Silvia Doušová (STAN a Šance KH) s tím, že ředitelka této střední školy si Kutnou Horu vybrala i proto, že je Kutná Hora na trase a je dostupná z různých směrů.

Finální rozhodnutí o prodeji bývalé malínské školy bude na programu květnového zasedání zastupitelstva.  „Věříme, že zastupitelé tento záměr uvítají a že se ztotožní s rozhodnutím rady města,“ dodal starosta.

Monika Pravdová

 

Zavřít menu