Na tuto a na další otázky odpoví beseda a přednáška pracovníků České obchodní inspekce, která se uskuteční dne 3. října od 16. hodin v kině Modrý kříž v Kutné Hoře. Účastníci budou seznámeni s právy a ochranou spotřebitele.


.

Diskutovat se bude o právech a povinnostech vyplývajících ze smluv uzavřených mimo prostory obvyklé k podnikání. Uskuteční se projekce  filmu Šmejdi režisérky Silvie Dymákové, který se tímto problémem otevřeně zabývá. Zváni jsou všichni, kdo mají o danou problematiku zájem. Vstup na tuto akci je volný.

Dana Vepřková

.
3. 10. | 16:00 hod.
 ŠMEJDI – projekce a beseda, kino Modrý kříž. Manipulace, nátlak, ponižování, agrese. Skryté kamery zachytily drsné pozadí předváděcích akcí pro seniory. Co se opravdu děje na populárních zájezdech s obědem zdarma? Praktiky, ze kterých mrazí. Lži a promyšlená manipulace, jejímž jediným cílem je donutit bezbranné staré lidi k nákupu předraženého zboží. Co je žene? Zvědavost? Samota? Nebo závislost? Autorky tohoto filmu rok v převleku navštěvovaly akce, kde se důchodcům vymývají mozky a kde mladí lidé nejsou vítáni. Vedle autentických záběrů z předváděcích akcí a výpovědí poškozených seniorů přináší dokument i pohled psycholožky, právníka a dalších odborníků. Projekci a besedu pořádá Česká obchodní inspekce.

 

.

Zavřít menu