sousedský jarmark

K druhému ročníku Sousedského jarmarku se sejdou zástupci neziskovek poslední květnovou sobotu v zahradách GASK. Se svou trochou do mlýna přispějí Denemark, Dům dětí a mládeže Dominik, Hornický spolek Barbora, Junák, KHnet.info, Kutnohorsko.cz, Mozaika Kaňk, rodinné centrum Špalíček, Oblastní charita Kutná Hora a mnozí další.

.
Meteorologové sice předpovídají, že nám téměř celý zbytek května proprší, my ale stejně věříme, že poslední květnovou sobotu bude nad Kutnou Horou sluníčko jak medový koláč. Nebo alespoň nad krásnými zahradami jezuitské koleje, kde se uskuteční druhé setkání neziskových organizací, zájmových spolků, sdružení. Zkrátka těch, kteří ve svém volném čase dělají něco pro druhé, pro malé i velké, chlupaté, opeřené, šupinaté i olistěné, snaží se přicházet s novými aktivitami a nápady, jak místo, jež je jejich domovem, udělat hezčí, příjemnější, milejší, čistší, bezpečnější, prostě alespoň o kousek lepší. Svou práci budou veřejnosti prezentovat více než dvě desítky organizací. Se svou trochou do mlýna přispějí Denemark, Dům dětí a mládeže Dominik, Hornický spolek Barbora, Junák, KHnet.info, městská knihovna, Libenický okrašlovací spolek, Nebovidská tvrz, Kutnohorsko.cz, Mozaika Kaňk, Pod horami, Rytmus Kutná Hora, rodinné centrum Špalíček, Oblastní charita Kutná Hora, Sluníčko, včelaři, Školka v zahradě, Tylova herecká škola, ZUŠ Čáslav a další. Těšit se můžete na sokolský běh kolem sv. Barbory, loutkovou pohádku, taneční vystoupení, skákací hrad, výtvarné dílničky, hry a soutěže pro děti, herecké workshopy, online přenos života čapí rodinky a mnoho dalšího. A co by to bylo za jarmark, kdyby u stánků chyběla možnost koupit si něco malého z výrobků jednotlivých organizací nebo něco dobrého na zub u občerstvovacích stánků. Připravené je i malé překvapení, které, věříme, všem vykouzlí úsměv na tváři, i kdyby padaly trakaře. Takže – přijďte pobejt! Přijměte pozvání spolku Denemark a přijďte s námi strávit příjemné odpoledne, poklábosit si, prohlédnout si, poslechnout si, zhlédnout, dozvědět se něco o aktivitách v našem městě a okolí a kdo ví, třeba se vám některá z nich zalíbí pro vás nebo vaše děti. Těšíme se na vás 30. května od 13 hodin do 18 hodin.
PS: Rádi se setkáme i s dalšími neziskovými organizacemi, jež ve městě i třeba vzdálenějším okolí působí. Kdokoli by měl zájem představit svou práci na Sousedském jarmarku, kontaktujte nás.

Plakát…                                                                                                                                 Jana Martínková

.

Zavřít menu