Nad projektem „Nesoudíme. Pomáháme” převzal čestnou záštitu Martin Starý, starosta města Kutná Hora. Projekt má za cíl adresně pomáhat těhotným ženám a dívkám, které okolnosti nutí k potratu, přestože si své dítě chtějí ponechat.  

Projekt vznikl díky dlouholetým zkušenostem poradny Linky pomoci a pomáhá ženám a dívkám v krizi spojené s těhotenstvím, porodem nebo mateřstvím. „Jako dlouholetá odborná konzultantka této linky jsem v každodenní přímé konfrontaci s nezměrným utrpením žen postižených tzv. postabortivním syndromem. Tento syndrom, jako následek potratu, postihuje nejen kvalitu života ženy, ale velmi často také veškeré rodinné vazby bez ohledu na časový odstup od prodělaného potratu,” přibližuje okolnosti kampaně Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu.

Šíření projektu je klíčem k úspěchu

Kampaň „Nesoudíme. Pomáháme” se rozšířila i na Kutnohorsko. „Beru za velmi důležité podporovat podobné kampaně a projekty nesoucí prevenci a ochranu nad těhotnými ženami a dívkami. Jedná se o aktuální téma. Věřím a doufám, že se informace dostanou do pravých rukou, například prostřednictvím kutnohorských středních škol,” hodnotil spolupráci Martin Starý, starosta města.

Dotčeným ženám a dívkám je k dispozici bezplatná a anonymní linka 800 108 000 sloužící k poradenství a zodpovězení dotazů. Podporu projektu vyjádřili také lékaři a zdravotnický personál.

Zavřít menu