V prostorách tělocvičny Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře proběhlo ve dnech 22. – 25.8.2016 taneční soustředění členů Taneční školy Novákovi Kutná Hora. Ke kvalitní přípravě do nové sezony byly opět přizvány špičkové profesionální taneční trenérské páry a držitelé mezinárodní taneční třídy. Pro standardní tance to byl Martin Houška s Andreou Třeštikovou. Techniku a principy latinskoamerických tanců vyučoval Pavel Sluka s Elizavetou Kuklina. Toto taneční soustředění se i v letošním roce konalo za podpory Města Kutná Hora v rámci systému malých grantů.

Oba dva výše zmíněné taneční páry jsou úřadujícími vicemistry ČR profesionálů, a spolupracují s TŠ Novákovi již několik let. Andrea Třeštiková bude v letošním roce soutěžit i v oblíbeném pořadu StarDance, kde bude tančit s hercem Romanem Zachem.

Jelikož věkové spektrum členů TŠ Novákovi  je velké, následovalo v pondělí a v úterý ještě MINI soustředění pro nejmenší taneční páry a to pod vedením nejúspěšnějšího tanečního páru TŠ Novákovi – Romana Tvrdíka a Barbory Novákové.

Mezi dvěma tanečními soustředěními si domácí páry ještě „odskočily“ na první taneční soutěží v nové taneční sezoně – otevřenou taneční soutěž GRAND PRIX Teplice, která se koná v tradičním termínu poslední prázdninové neděle. V letošním roce na soutěž připadl datum 28.srpna. Mezi soutěžící z celých Čech byly i dva taneční páry z Taneční školy Novákovi Kutná Hora a to Tomáš Cimr s Veronikou Novákovou a Roman Tvrdík s Barborou Novákovou.

Oba páry soutěžily v kategorii tanců standardních i latinskoamerických. Ve velké konkurenci, kde soutěžily i páry mezinárodní třídy a dokonce i kategorie PROFI, se kutnohorským tanečníkům  podařilo ve standardních tancích probojovat do semifinále a v latinskoamerických tancích dokonce do finále a to ve všech tancích. Soutěž se totiž hodnotí systémem „BLACKPOOL“ (nejprestižnější světová soutěž) a to tak, že páry postupují v jednotlivých tancích.

Finále této soutěže včetně sólového exhibičního vystoupení obou párů TŠ Novákovi se konalo na závěrečném Galavečeru.

Konečný výsledek je více než očekávaný a to 2. místo pro Tomáše Cimra a Veroniku Novákovou v kategorii Děti + Junioři a 6. místo pro Romana Tvrdíka a Barboru Novákovou v kategorii Mládež + Dospělí.

Taneční škola Novákovi Kutná Hora samozřejmě uvítá i nové zájemce o tanec a to ve všech věkových kategoriích, takže pokud máte zájem přijďte tančit s námi.

tz

Zavřít menu