Víkend ve znamení pochoďáků, jeden z nich odstartuje i z Hlízova
Víkend bude patřit pochodům. Mimo toho nejznámějšího, pochodu Praha – Prčice, si na své přijdou i turisté na Kutnohorsku. V Hlízově u Kutné Hory se koná pochod s názvem Jarní putování se svatým Jakubem.

 

Kontrolními místy na každé trase jsou otevřené venkovské kostely a další objekty (např. Nebovidskou tvrz), které si mohou účastníci prohlédnout a dozví se tam informace o historii.

Pořadatelem je Hlízovský unikátní spolek. Start a cíl je v Hlízově. Můžete si vybrat z tras pro pěší a z tras pro cyklisty. Každý účastník obdrží na startu mapu s vyznačenou trasou s kontrolními místy a se slovním popisem tras, výroční turistickou vizitku akce a vlastnoručně vyrobenou pamětní „placku“. V cíli obdrží každý účastník, který se prokáže razítky získanými v kontrolních bodech, diplom a prvních 600 zaregistrovaných absolventskou vizitku akce.

Na trasách se můžete pokochat krásami Hlízova, Červených Peček, Habrkovic, Chotusic, Kačiny, Kaňku, Kobylnice, Kutné Hory, Malína, Nebovid, Nových Dvorů, Sedlece, Záboří nad Labem, Žehušic, Vysoké a dalších míst.

Pro děti i dospělé jsou připraveny zajímavé aktivity, díky kterým se z putování stane neopakovatelný zážitek.

Navštívíte místa v okolí Kutné Hory, která nejsou veřejnosti běžně přístupná, oživená
programem pro děti i dospělé. Zastavíte se i u památníků obětí světových válek.

Start: 7:15 – 11:00 hod. Kulturní dům Hlízov
Cíl: 12:00 – 17:00 hod. Kulturní dům Hlízov

 

Trasy: pěší 3,5 – 21 km, cyklo 15 – 60 km.

Navštívíte místa v okolí Kutné Hory, která nejsou veřejnosti běžně přístupná, oživená programem pro děti i dospělé. Zastavíte se i u památníků obětí světových válek.

Startovné: 40 Kč; děti 6-15 let 10 Kč, děti do 6 let zdarma

tisková zpráva

Zavřít menu