Žáci ze Základní školy Žižkov měli v minulém týdnu napilno. V rámci výměnného pobytu se studenty z Maďarska si vyzkoušeli anglický jazyk v praktickém životě a společně si prohlédli krásy Kutné Hory. Děti ze žižkovské školy se chystají do maďarského Egeru v květnu. ……………………………………………………………..

„Naši hosté přijeli v rámci výměnného pobytu, my jim oplatíme návštěvu v květnu,” napsala na webové stránky školy zástupkyně ředitele Jana Nedvědová. Letos se výměnný kurz koná už pojedenácté. Každým rokem je však program pestřejší. V tomto roce navštívily české děti s těmi maďarskými například lanové centrum ve Zbraslavicích, zahráli si bowling, nebo navštívili kutnohorské památky. Pomyslnou tečkou byla zdařená diskotéka, na které se představil profesionální DJ.


Děti z Egeru

.
„V Čechách, zvláště pak v Kutné Hoře se mi moc líbilo. Našla jsem si mezi žáky Žižkova spoustu nových kamarádů. A v rodině, kde jsem byla na téměř čtyři dny ubytována, jsem se cítila velice dobře. Už se těším, až kamarádi z Kutné Hory dorazí do našeho Egeru,” pochvalovala si maďarská účastnice pobytu Zsófi Pásztor.
Nosná myšlenka výměnného pobytu je hlavně motivace užití anglického jazyka. Dalším cílem je například i poznání nových přátel, v neposlední řadě pak výjezd do Egeru.
Akce se uskutečnila za podpory Základní školy Žižkov a města Kutná Hora.

Jakub Skýva

Více fotografií najdete ZDE.

 

.

Zavřít menu