Klimešku o prázdninách naplní až po střechu tréninkové kempy

Letní měsíce jsou v kutnohorské sportovní hale už sedmým rokem útočištěm pro tréninkové kempy sportovních oddílů, federací a reprezentací v různých druzích sportů. Každým rokem přibývá zájem a noví žadatelé pobyt, ale vrací se i staří známí. V červenci a srpnu roku 2024 dorazí na Klimešku celkem 16 vícedenních kempů z florbalu, házené, basketbalu a volejbalu.

Měsíc červenec otevřou dva pobyty českého korfbalového svazu – mládežnické soustředění dvou českých a dvou nizozemských klubů U19 a mezinárodní turnaj kategorie U15 za účasti deseti týmů z celé Evropy. Následuje Foxart Goalie Camp – speciální florbalový kemp určený pro brankáře. Od 8. do 11. července hostíme pobyt české volejbalové reprezentace žen do 20 let, která bude u nás ladit formu na blížící se mistrovství Evropy U20 v Irsku.

Duklakemp v druhé polovině července pozve do Kutné Hory více než 40 mladých házenkářů i házenkářek, kterým se budou věnovat trenéři i hráči z extraligové Dukly Praha.

Pak čeká Klimešku zelená invaze aneb dvoutýdenní celoklubové soustředění Florbalové školy Bohemians, jednoho z největších florbalových oddílů v republice. Více než 130 dětí bude ve dvou turnusech rozdělených po kategoriích okupovat obě haly, celou ubytovnu a okolní sportovní plochy.

I v srpnu pojedou obě haly na plné obrátky, dorazí například dorostenci basketbalových Pardubic, florbalisté z Písku, házenkářky z TJ Astra Praha nebo dorostenci z házenkářské Dukly vedené trenérem Jiřím Hejtmánkem, bývalým reprezentantem a borcem ze zkušenostmi z Francie. Poprvé si naordinovali víkendové soustředění domácí (polovina srpna) florbalistky z FBC, které chtějí navázat na fantastickou uplynulou sezonu, kdy hráli finále 1.ligy a postup do extraligy nebyl daleko. A poslední dva srpnové týdny jsou už od roku 2018 vyhrazeny pro velké klubové soustředění BK Studánka Pardubice, čistě ženského basketbalového klubu. Poslední prázdninový víkend (31.8.-1.9.) bude patřit Hynčica Cupu, velkému florbalovému turnaji mužů před startem nové sezony.

Michal Vavák

Zavřít menu