Odstartoval třetí závod ze série Českomoravský pohár nordic walking

Walkeři soutěžili ve třetím závodu ze série Českomoravský pohár nordic walking v sobotu 27. července od 10:00.

V dopoledních hodinách se sešli závodníci z Česka, Slovenska, Polska, Rakouska, Ukrajiny a Itálie v Breüerových sadech, aby se utkali v již třetím závodu v severské chůzi Českomoravského poháru nordic walking. Walkeři závodili na dvou trasách o délce pěti a deseti kilometrů.

Moderátoři po přivítání všech účastníků a po uvedení sportovní události přizvali k mikrofonu předsedkyni Českomoravské federace nordic walking Janu Stejskalovou, po ní promluvily hlavní organizátorka a instruktorka Renata Berková a hlavní rozhodčí Beata Barbořík Brošová.

„Organizátoři vsadili na krásu města a jeho historii: moderovali, tančili i startovali v dobových kostýmech. Symbolicky byl organizátory uplynulých závodů Poháru v Bruntále a Olomouci přinesen olympijský oheň. Startovalo více než 120 walkerů a walkerek, z toho 29 z týmu Nordic walking Kutná Hora. Mezi startujícími byli také závodníci se zdravotním handicapem,“ popisuje Renata Berková, hlavní organizátorka závodu.

Po oficiálním zahájení soutěže se závodníci shromáždili k tradiční společné rozcvičce, kterou vedla italská závodnice. První soutěžící na nejprve desetikilometrovou trať vyrazili před jedenáctou hodinou. „Na stupně vítězů zamířilo hned 6 walkerů z kutnohorského týmu – Jarča Horáčková, Věra Bartoníčková, Yveta Luňáková, Lukáš Strnad, Olřich Hubený a Dušan Staněk. Jarča Horáčková na domácí půdě s přehledem zvítězila i v kategorii Open na 5 km, tedy nejlepší walkerka na trati bez ohledu na věk,“ dodává organizátorka R. Berková.

Vítězům ceny předávala místostarostka města Kateřina Špalková. „Všichni závodníci posbírali body pro sebe i týmy do celkového hodnocení světové soutěže i samotného Poháru. Vyhlášení letošních výsledků Poháru proběhne po posledním závodu v Hamru na Jezeře (Liberec) 5. 10. 2024. Závod v Kutné Hoře měl následně velmi pozitivní ohlas u nás i v zahraničí, a to jak z hlediska atmosféry, tak organizace. Kutná Hora se tímto zařadila mezi top walkerské lokality s budoucností!“ říká organizátorka R. Berková.

Odkaz na video ze závodu: https://www.youtube.com/watch?v=GeRItpygobk

Dora Procházková

Zavřít menu