Obnovu stoupaček v ZŠ Kamenná stezka dokončili včas

Obnovu zbývající části stoupaček v ZŠ Kamenná stezka, které byly v havarijním stavu, se podařilo dokončit ještě před zahájením školního roku. Na základě výběrového řízení práce pro město prováděla firma PAMAK s. r. o., která se již osvědčila při obnově první ze dvou větví stoupaček a toalet v loňském roce. 

Projekt řešil nové rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace, ústředního vytápění, podlahového topení a napojení na stávající rozvody od suterénu až do horních pater objektu. Součástí projektu byla i výměna příslušenství sociálního zařízení, povrchů, nové dlažby, obklady, výmalby. Obnova zbývající části stoupaček v budově školy si vyžádala investici zhruba 4,5 milionu korun včetně DPH a byla hrazena z rozpočtu města a realizována odborem investic.

„Jsem ráda, že v souvislosti s rekonstrukcí vznikly i tři malé kanceláře, čímž dochází ke zvýšení komfortu pro učitele, v důsledku i pro žáky a rodiče. Máme také nové rozvody optických kabelů, abychom posílili signál wifi, a děti tak mohly ve výuce lépe využít techniku, kterou máme k dispozici,“ uvedla ředitelka školy Andrea Melechová Ruthová.

V ZŠ Kamenná stezka dokončí v září i obnovu další učebny v suterénu

Souběžně s obnovou zbývající větve stoupaček byla v ZŠ Kamenná stezka během prázdnin zahájena rekonstrukce další z učeben v suterénu z dotace IROP a příspěvku zřizovatele. Po odkrytí podlahy bylo nutné přistoupit k sanaci podlahy, vyřešit vlhkost. Součástí rekonstrukce třídy jsou i výměna oken, nové elektroinstalace atd. „Po dokončení prací tu vznikne učebna konstrukčních činností s využitím informačních technologií,“ doplnila ředitelka školy.

Suterén školy byl téměř 25 let zavřen kvůli vlhkosti

Rada města 11. září schválila záměr odvlhčení objektu školy. První etapa bude řešit odkopání zeminy z venkovní strany z ulice Kamenná stezka a Štefánikovy a zajištění odvlhčení pomocí hydroizolační vrstvy. Tak by mohlo dojít k rekonstrukci dalších prostor, učeben v suterénu, které byly podle slov ředitelky školy téměř 25 let z důvodu vlhkosti uzavřeny.

Škola má ve svém areálu k dispozici nové tartanové doskočiště u sportovního hřiště

Díky nadačnímu příspěvku z Nadace ČEZ v rámci výzvy Oranžové hřiště má škola od června 2024 k dispozici nové doskočiště. „Nejbližší dostupné je na hřišti Sokoláku, jinde není. Takže bylo potřeba a bude k dispozici i pro školy v sousedství,“ dodala Andrea Melechová Ruthová.

V letošním školním roce nastoupilo do třech prvních tříd celkem 56 prvňáčků. Počet žáků školy tak stoupl z přibližně 240 na 280. Škola v té souvislosti ve spolupráci se zřizovatelem požádala o navýšení kapacity školní družiny ze 100 na 125 dětí.

M. Pravdová

Zavřít menu