Sankturinovský dům: ocenění za nominaci na titul Stavba roku

Cenu za nominaci na titul stavba roku 2024 získal projekt Revitalizace Sankturinovského domu v Kutné Hoře. Slavnostní vyhlášení výsledků 11. ročníku soutěže Stavba roku Středočeského kraje 2024 se uskutečnilo ve čtvrtek 12. září v Městském divadle ve Slaném. Nominace získalo 34 projektů ze 120 přihlášených.

Jak zaznělo v průběhu slavnostního ceremoniálu, nominace byla udělena za výjimečným způsobem pojatou revitalizaci významného historického domu v centru Kutné Hory, revitalizaci, která obnovila jeho původní krásu a připravila jej pro nové využití. Sankturinovský dům je sídlem Galerie Felixe Jeneweina města Kutné Hory, Expozice alchymie a renesančních věd a Informačního centra města Kutné Hory.

Za město Kutnou Horu přezvala ocenění Kateřina Daczická. „Tato nominace patří všem, kteří se na tomto projektu od roku 2021 až dosud podíleli, kteří tento projekt nejen započali, ale i úspěšně dokončili. Poděkování patří zástupcům města, zaměstnancům úřadu, autorům a projektantům, ale i zaměstnancům informačního centra a Galerie Felixe Jeneweina, Ti všichni mohou být hrdí na to, jakou podobu dnes Sankturinovský dům má. Ať slouží ke svému účelu nám všem a i budoucím generacím,“ konstatovala.

Stavba roku Středočeského kraje je nejvýznamnější událostí v oboru architektury a stavitelství ve Středočeském kraji.

pra

Zavřít menu