Výstava obrazů s názvem Kruhy v květu výtvarnice Terezy Divišové byla zahájena v kutnohorské knihovně

Vernisáž výstavy obrazů výtvarnice a keramičky Terezy Divišové se 1. října v kutnohorské knihovně setkala s velkým zájmem veřejnosti. Stěny přednáškového sálu v přízemí zdobí obrazy s floristickou tematikou. Výstava nese příznačný název Kruhy v květu. Úvodního slova při vernisáži se ujal a poté se o hudební zážitek spolu s kapelou Krásné nové stroje postaral její manžel, český malíř, pedagog a muzikant Stanislav Diviš.

Tereza Divišová se věnuje řadu let keramice, na kterou maluje. „Jedním z jejich velkých témat jsou florální motivy, květiny, které ztvárňuje ve všech možných podobách. Pro tuto výstavu si vybrala průřez od roku 2018 až po současnost. Jsem moc rád, že si Terezka našla čas a dopracovala celý cyklus,“ konstatoval Stanislav Diviš. I když je Tereza Divišová malbou na keramiku přivyklá spíše na menší formáty, na výstavě je k vidění i její první velké plátno.

Jak připomenul Stanislav Diviš, i jeho žena Tereza je absolventkou kurzové školy malby SDAP, tedy Stanislava Diviše a Aldina Popaji. Letos aktuálně probíhá čtvrtý ročník školy SDAP, kterou v předchozích ročnících absolvovalo celkem 15 studentek. Deset z nich, i když mají své vlastní povolání, se k malbě vrací, z toho osm z nich už samostatně vystavovalo a čtyři dokonce opakovaně.

Výstavu Terezy Divišové je možné v kutnohorské knihovně navštívit do konce října.

M. Pravdová

Zavřít menu