Nejlepší dětské taneční skupiny z celé republiky se opět po roce setkaly v Kutné Hoře

36. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance byla zahájena v pátek 17. května v Tylově divadle v Kutné Hoře.  Ve dvou přehlídkových večerech se představily bezmála tři stovky tanečnic a tanečníků. Program pokračuje až do 19. května. Po zkouškách v exteriéru, setkání pedagogů s lektory na Malé scéně Tylova divadla, je na programu od 14 hodin tanec v exteriéru v zahradách GASK. V případě deště se program uskuteční v Tylově divadle.

Celostátní přehlídka nabídla ty nejlepší choreografie, které vzešly z dvanácti krajských postupových přehlídek. Těch se účastnilo 138 dětských skupin, představeno bylo 241 choreografií. Pro celostátní přehlídku bylo navrženo 26 nominací.

Tančilo se nejen v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře, ale i v zahradách GASK. Pro pedagogy a studenty byly připraveny odborné semináře, pro dětské účastníky večerní prohlídka pamětihodností, taneční semináře a dílny.

Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury Antonína Staňka a Města Kutné Hory. Účastníky při zahájení přivítala místostarostka Silvia Doušová a ředitelka Městského Tylova divadla Veronika Lebedová. Přehlídku pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, útvar ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádá GASK Kutná Hora.

pra

Zavřít menu