Oprava střechy mateřské školy Benešova 7 pokračuje za provozu, děti dočasně využívají nově dokončené multifunkční hřiště sousední školky

Termín dokončení kompletní rekonstrukce střechy mateřské školy Benešova 7, tzv. Adlerky, je 31. říjen letošního roku. Práce pokračují za provozu, pouze zahrada je uzavřena a děti dočasně pro pobyt venku sdílejí nové multifukční hřiště s dětmi u MŠ Benešova I.

Střecha mateřské školy Benešova 7 – Pastelka byla v havarijním stavu. „Do objektu zatékalo a neustále jsme se potýkali s opravami,“ uvedla Pavla Berková, ředitelka příspěvkové organizace Mateřské školy Kutná Hora. Na opravu střechy uvolnilo město Kutná Hora, které je zřizovatelem školky,  částku dva miliony korun. Jak podotkla Pavla Berková, obnovu by si zasloužila i fasáda a okna, která jsou také ve špatném stavu. „Řešíme to se zřizovatelem,“ konstatovala ředitelka a doplnila, že v současné době mateřskou školu MŠ Benešova 7 navštěvuje ve třech třídách celkem 72 dětí.

Multifukční hřiště u MŠ Benešova I U Sluníčka slouží pro vzdělávání, pohyb i tělovýchovu

Výstavba hřiště u MŠ Benešova I byla dokončena v srpnu a vyžádala si investici kolem jednoho milionu korun z rozpočtu města. Hřiště slouží dětem k jízdě na kolech, tříkolkách i k výuce dopravních předpisů. Nabízí i možnost rozmanitých her, například Člověče nezlob se, Twister a dalších. Součástí hřiště je i tunel, skákací panák a další.

Učitelkám ze sousední mateřské školy Benešova II Kytička se hřiště zalíbilo natolik, že se rozhodly vytvořit pro děti něco podobného. „Jsou hodně šikovné a tak zahradu, než v budoucnu dostanou vlastní multifukční hřiště, vyzdobily svépomocí stálými malbami na chodníčky v zahradě,“ chválila učitelky Pavla Berková.

Kapacita mateřských školek zřizovaných městem je naplněna

Příspěvková organizace Mateřské školy Kutná Hora sdružuje osm mateřských škol. Celková kapacita je 481 dětí v 19 třídách a je naplněna. „Zájem o  přijetí do mateřské školy mají i rodiče dětí mladších tří let, které ještě školku úplně nutně nepotřebují. Vedeme seznam pro případ, kdyby se místo v průběhu roku uvolnilo. V současné době evidujeme kolem patnácti zájemců, takže bychom jednu třídu menších dětí naplnili,“ podotkla Pavla Berková s tím, že nebylo vydáno žádné záporné rozhodnutí o přijetí do MŠ a současnou kapacitu, která byla v minulosti navýšena ze 476 na 481 dětí považuje za dostačující.

Prázdninové výluky ve školkách využili k opravám a nové výmalbě

Během letních prázdnin byla dokončena rekonstrukce vodovodního potrubí v suterénu MŠ Benešova II „Kytička“. Ve školkách se malovalo a kde bylo potřeba, došlo k výměně podlahových krytin, koberců či nábytku.

Monika Pravdová

Zavřít menu