2. ročník Kutnohorského týdne akordeonu nabídl od 17. do 22. srpna vedle akordeonových kurzů pro účastníky festivalu také koncerty pro veřejnost

Letošní již druhý ročník Kutnohorského týdne akordeonu se vydařil. Od 17. do 22. srpna nabídl vedle akordeonových kurzů pro účastníky festivalu i zajímavé koncerty pro veřejnost. Účastníci akordeonových kurzů i diváci na koncertech se dobře bavili, chválili skvělou organizaci i dramaturgii. Festival měl opět i charitativní podtext, výtěžek z dobrovolného vstupného věnují pořadatelé, spolek Přátel akordeonu, na podporu Nadace Jedličkova ústavu.

Po zahajovacím koncertu Check Accordion Tria a dvou mladých nadějných akordeonistů z Dua Absoluto se 19. 8. konal na zahradě restaurace Dačický koncert vítězů soutěže Kutnohorského týdne akordeonu. Hned poté byla na programu balkánská jazzová hudba Jazz Gypsy´N´Tango – Yasinski TRIO na zahradě restaurace Dačický. Další fotografie v galerii jsou z koncertu české akordeonistky Jarmily Vlachové, která v kostele sv. Jakuba zahrála nejen barokní hudbu se smyčcovým triem Miroslava Vilímce. Závěrečný koncert účastníků akordeonových kurzů se konal v neděli 22. srpna v Dačického domě.

Posluchači především ocenili pestrost koncertů a jejich lokace. „Od aktivních účastníků sklidil velký ohlas hlavně doprovodný program. Mám na mysli koncerty, ale i sobotní Pirátskou hru, které se účastnili všichni od pětiletých po sedmdesátileté účastníky. Navíc v neděli zazněla titulní skladbu Pirátů z Karibiku i na závěrečném koncertu. Díky tak skvělým reakcím si myslím, že je naší milou povinností festival zopakovat i příští rok,“ řekl kutnohorský rodák a akordeonista Michal Karban, předseda spolku Přátel akordeonu.

Výtěžek z dobrovolného vstupného na koncerty organizátoři festivalu opět věnují na podporu Nadace Jedličkova ústavu. V loňském roce se vybralo 17 tisíc korun, jakou částku věnovali na konto nadace diváci letos bude zřejmé až po rozpečetění kasičky v Praze za přítomnosti notáře. O výsledku budeme čtenáře informovat na webu Kutnohorských listů.

Další ročník Kutnohorského týdne akordeonu se uskuteční 23.-28. 8. 2022 a již teď se můžeme těšit na zajímavé koncerty, kde hlavní roli bude mít akordeon.

pra, foto: Jiří Plavec

 

Zavřít menu