Nemocnice zakoupila transportní vozíky a sprchovací lůžka

Novinkou v kutnohorské nemocnici jsou transportní vozíky pro pacienty s omezeným pohybem nebo pacienty imobilní. Doprovod, který pacienta přiveze do nemocnice, si vozík může zapůjčit podobně jako nákupní vozík v obchodě. Vozík je připraven k použití po vložení mince v hodnotě pěti nebo deseti korun. 

„Často jsme se potýkali s problémem shánění invalidního vozíku pro převoz pacientů například z chirurgické ambulance na rentgen. Po vzoru kolínské nemocnice jsme proto nakoupili pět transportních vozíků. Dva jsou k dispozici v hale hlavního pavilonu v přízemí a tři na hlavní chodbě polikliniky u recepce,“ uvedla Lenka Svobodová, vedoucí technického oddělení kutnohorské nemocnice, a dodala, že vozíků je možné využít v celém areálu nemocnice, jsou vybaveny i brzdou a je po použití je potřeba je zpět do stojanů vrátit, aby jich mohli využívat další pacienti.

Přínosem pro pacienty hospitalizované na lůžkových odděleních, ale především pro zdravotní personál jsou nová sprchovací, výškově nastavitelná a polohovatelná lehátka. Pomocí rolovací podložky, která je součástí lehátka, je možné pacienta snadněji přesunout z lůžka na lehátko. V současné době těmito sprchovacími lůžky disponuje nejen LDN, ale i chirurgie a interna.

pra

 

 

Zavřít menu