Benefiční koncert přilákal do chrámu sv. Barbory téměř 200 posluchačů, výtěžek 22 500 korun podpořil charitní projekt Noclehárna pro ženy

V pátek 8. března se uskutečnil v chrámu sv. Barbory koncert s cílem nejen potěšit kutnohorské posluchače, ale také přispět na dobrou věc. Jako první vystoupil Komorní pěvecký sbor Imbus pod vedením Víta Novotného. Zazněly například skladby Alebo ma zamykajte, Ubi Caritas, Za tou naší stodoličkou nebo Krátký popis léta kapely Hradišťan.

Vassar College Choir se představil s programem, jehož motto znělo „Od Mendelssohna až k americkým spirituálům“ a naplnil tak gotický chrám klasickou hudbou. Posluchači si vyslechli díla autorů Franze Schuberta, Ludwiga van Beethovena nebo Johannese Brahmse. Na klavír doprovázela Susan Brown. U dirigentského pultíku se střídali Christine Howlett a Drew Minter.

Na závěr se oba sbory rozloučily skladbou Anděle Boží Jiřího Pavlici a Hradišťanu.

Za výtěžek z dobrovolného vstupného na podporu žen v nouzi poděkoval ředitel Oblastní charity Kutná Hora Robert Otruba. Poděkoval také všem dárcům a sborům a společnosti Classical Movements, která tento koncert zorganizovala.

Marcela Mommersová

Zavřít menu