Autorské čtení romských povídek O Mulo! proběhlo v horní kapli kostela Všech svatých

Velmi zajímavou akci organizovanou nadací Dítě a kůň, nízkoprahovým zařízením Archa, nakladatelstvím romské literatury Kher a Římskokatolickou farností Kutná Hora – Sedlec, hostila v pátek v podvečer světoznámá kostnice. Autorské čtení romských povídek z nové povídkové knihy o duchách zemřelých O Mulo! proběhlo v horní kapli kostela Všech svatých. Autorky dvou povídek Eva Danišová a Iveta Kokyová přečetly své prózy Dětský smích a Živý nebo mrtvý. Čtení bylo doprovázeno i ilustrováním Martina Zacha, jehož ilustrace byly živě přenášeny na plátno.

Výtěžek z dobrovolného vstupného, z prodeje obrázků od dětí z nízkoprahového zařízení Archa a z prodeje literatury nakladatelství Kher, bylo věnováno na obnovu sedlecké kostnice, která probíhá již od roku 2014 a je financována pouze z návštěvnického vstupného. Celkově bylo vybráno 2900 Kč.

Jak poznamenal farář sedlecké farnosti P. Pavel Tobek, všechna světová náboženství se zaobírají tématem smrti a tím, co se děje na „onom“ světě. A právě o setkávání světa živých a mrtvých pojednávají povídky z prezentované publikace.

rdk

Zavřít menu