Benefiční ples je příkladem, že i tancem a zábavou lze pomáhat

XVI. benefiční ples Cesty životem bez bariér zahájil 12. listopadu plesovou sezonu v kulturním domě Lorec v Kutné Hoře. Lidé si přišli zatančit, pobavit se a svou účastí podpořili dobrou věc. Výtěžek ze vstupného a tomboly poslouží k pořízení vysokozdvižné plošiny pro handicapované do Centra služeb KOSTKA v Kvapilově ulici, které Cesta životem bez bariér otevřela před více než rokem a kde poskytuje ambulantní rehabilitaci, pohybovou terapii Therasuit, ale i odlehčovací služby a další aktivity. Za velký úspěch považuje Petra Hnátová, zakladatelka a předsedkyně organizace to, že se na poskytované rehabilitační služby podařilo již získat smlouvy se zdravotními pojišťovnami.

Cesta životem bez bariér spolu s odstraňováním bariér na veřejně přístupných místech a s nabídkou pestré škály sportovních aktivit pro zdravotně postižené děti, která v regionu v minulosti chyběla, pokračuje v úsilí pomáhat. Již od roku 2007 nabízí organizace výuku plavání pro handicapované, někteří plavci se již účastní i závodů, a tak mají příležitost prožít se svými rodiči radost z pohybu i osobních vítězství. Jak zaznělo v průběhu večera z úst moderátora Pavla Nového, mezi další aktivity Cesty životem bez bariér patří pobytové akce i výlety. V říjnu se skupina dětí vydala vlakem do komunitního centra Divočina v Malešově. Děti měly příležitost podílet se na zatápění ve venkovní peci i přípravě pizzy, kterou si tam upekly.

„Děkujeme městu Kutná Hora, které nás každoročně podporuje v rámci grantových řízení v oblasti sportu v pořádání závodu Kutnohorská vlnka a ve výuce plavání, výletech, ale i při pořádání benefičního plesu,“ řekla Petra Hnátová. Více o aktivitách Cesty životem bez bariér naleznou zájemci na www.cestazivotembb.cz.

pra

Zavřít menu