Kurzy divadelního a filmového herectví, moderování a autorské tvorby budou od září opět pokračovat v rámci Tylovy herecké školy v Kutné Hoře. Do svých řad zvou mladí herci v čele s lektorem Václavem Veselým nové zájemce. Náborové setkání se uskuteční třináctého září. …………………………………………………

Škola vznikla letos v únoru a na svém kontě má již zajímavé počiny: několik námětů, rozepsaných a dokončených divadelních a filmových scénářů, účinkování na veřejnosti, dokonce vedle slavných umělců, prázdninové soustředění i krátký autorský film. Filmový počin mladých herců s názvem Tajemství opuštěného podkroví sledovali v premiéře diváci TyjátrFestu při projekci Jakuba Sloupa, který stál za kamerou a film poté sestříhal a upravil.

„Natáčení bylo pro účastníky prázdninového soustředění asi tím nejzajímavějším, co je bavilo a co řadí na první místo mezi ostatní zážitky. Přesto, že jsme měli možnost navštívit i některé divadelní produkce a přišli mezi nás profesionálové z řad herců, moderátorů i filmařů, tak práce na snímku oslovila děti ze všeho nejvíce,“ říká lektor Václav Veselý.

V činnosti bude škola rozhodně pokračovat, protože zájem trvá a ozývají se i další. Pro ně má Václav Veselý informaci o náborovém setkání, které naplánoval na pátek 13. září od 16 do 18 hodin do Tylova divadla v Kutné Hoře. Tam se vypraví kluci a holky, kteří již v herecké škole působí a vítání budou i zájemci z řad nováčků. Přidat se může kdokoliv, kdo rád tvoří, hraje, píše, nebo se dokonce zajímá o to, co souvisí s výrobou videa/filmu/klipu. Počínaje scénářem a postprodukcí a produkcí konče.  Dozvíte se jaké jsou rozdíly mezi světem divadla a filmu a získate mnoho informací a zkušenosti, které můžete později uplatnit i ve svém počínání.

Bližší informace můžete sehnat, pokud si o ně napíšete na e-mail: wendy.art@centrum.cz, nebo zavoláte či pošlete sms zprávu na telefonní číslo 737 835 585.

(tz)

.

Zavřít menu