Nejzářivější hvězdou v podzimním programu Blues Café v Jakubské ulici bude pro většinu posluchačů pravděpodobně australský kytarový mág Gwyn Ashton. Je to ovšem pouze symbolická třešnička na bluesovém či blues rockovém dortu, který na podzim dramaturgie Blues Café pro publikum upekla. …………………………………………….

27. 9. | 20:00 hod. MILOŠ ŽELEZŇÁK TRIO, blues, jižanský rock ,jazz. Kytarista ,skladatel a zpěvák Miloš Železňák patří mezi velmi zajímavé interprety na hudební scéně Slovenska.Rodák z Humeného,vystudovaný pedagog a vynikající hudebník jehož záběr sahá od rocku přes blues až k jazzu. Ve skupině hraje na kontrabas další pedagog a hudební skladatel Robert Ragan. Ten mimo to ještě působí ve skupinách Nothing But Swing a PACORA Trio. Jeho hudební projev je ovlivněn moderním jazzem. Při vystoupení zazní skladby z alb: M.Ž.T. 2007, Blue, Rozhovory a z posledního alba Oči a rýmy. Miloš Železňák – kytara,zpěv, Robert Ragan – kontrabas, Martin Janočko – bicí. Vstup: 150,- /na místě/ předprodej : 100,- Blues Cafe Jakubská ul.

.

.

1. 10. | 19:00 hod.  JIŘÍ ČERNÝ –  PINK FLOYD. Legendární hudební publicista Jiří Černý v profilovém poslechovém pořadu o legendární britské skupině PINK FLOYD. Vstup : 150,-Kč.

4. 10. | 20:00 hod. M. J. & THE ELECTRIC BLUE. Trio Electric Blue se v počátku své existence zaměřovalo na interpretaci bluesového, bluesrockového repertoáru ovlivněného a čerpajícího především z britské bluesové vlny, s odkazem na čelní představitele, především pak skupiny Cream, Jimi Hendrix Exp., Ten Years After, Savoy Brown.. dále pak lze uvést vlivné americké protějšky, v čele s osobnostmi jako Johnny Winter, Mike Bloomfield, Albert King, Freddie King, Canned Heat apod. V roce 1999 se Miloš a Jana účastní česko-slovenské soutěžní přehlídky Guitar Festival, pořádané hudebním magazínem Muzikus v pražském Rock Café, kdy Janu, pravděpodobně jako jedinou zástupkyni něžného pohlaví v historii soutěže, vybírá legenda basové kytary Vladimír Guma Kulhánek do finále soutěže, kde se nakonec umístí na druhé příčce. Miloš získává jako kytarista Cenu diváků. Miloš Svoboda – kytara/zpěv, Jana Svobodová – basová kytara, Lukáš Vaněček – bicí.

.

.

17. 10. | 20:00 hod. GWYN ASHTON – ACOUSTIC TOUR 2013. Australský kytarista při svém turné k podpoře nové desky „Radiogram“, na kterém spolupracoval s Donem Airey, Kimem Wilsonem a Robem Buntem tentokrát v akustické verzi pouze s kytarou a hlasem. Gwyn započal svou kariéru už během 80. let v Austrálii. Se svou tehdejší kapelou procestoval skrz na skrz celý kontinent a koncertoval s řadou významných osobností hudební scény. O pódia se dělil se jmény jako Hubert Sumlin nebo Marc Frod, „otevíral“ koncerty pro hvězdy typu Rory Gallaghera, Johnny Wintera či Micka Taylora. Jeho CD Prohibition bylo v roce 2007 vyhlášeno magazínem Guitar and Bass deskou roku. V Kutné Hoře se objeví v relativně krátké době již podruhé, na začátku letošního května s přehledem vyprodal Českou 1. Vstup: 150,- předprodej / 200,- na místě.

9. 11. | 20:00 hod. PETRA BORNEROVÁ DUO (CZ/SK). Koncert bluesové zpěvačky pocházející z Bíliny. Petra se od mladí zajímala o blues,osud ji přivedl ke spolupráci s Janou Koubkovou. Petra spolupracuje s manželem Tomášem „Bobkem“Bobrovnickým a v Blues Cafe spolu zahrají již podruhé. Vstup : 120,-KČ předprodej / 150,-KČ na místě.

.

14. 11. | 20:00 hod. SLÁVEK KLECANDR (Oboroh). Slávek Klecandr je členem skupiny OBOROH která byla založená v roce 1988. Je textařem, skladatelem a kytaristou. Jeho tvorba se pohybuje na pomezí folku,blues a rocku. Občanským povoláním je učitelem klasické kytary v Týništi nad Orlici. Vstup: 100,-Kč.

 

Fotogalerie – Gwyn Ashton v Kutné hoře /květen 2013/

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu