Kingdom Come: Deliverance II v Kutné Hoře

Prohlídkové skupiny v Kutné Hoře nejsou ničím neobvyklým. Na přelomu července a srpna však městem procházely skupinky s vlajkonoši a na vybraných místech byl poutavý výklad doprovázen vizualizací středověké Kutné Hory.

V Kutné Hoře se ve dnech 30. července – 1. srpna konala prezentace dlouho očekávaného druhého dílu počítačové hry Studia Warhorse Kingdom Come: Deliverance II. Pro novináře a influencery byl připraven kromě prezentace a vyzkoušení si hry na vlastní kůži doprovodný středověký program. Jeho součástí byla i prohlídka města po místech, kde se velká část hry odehrává  a kde Warhorse Studios provádělo velkou část svého historického průzkumu do doby 1403. Nezapomenutelným zážitkem se stal koncert hudby ze hry v chrámu svaté Barbory, orchestr vedl dirigent Jan Valta, dirigent a skladatel hudby pro oba díly hry. Jak fungují středověké palné zbraně předvedla názorná ukázka společnosti pro historické vojenství a živou historii Doba Karlova v zahradách Galerie Středočeského kraje. Nechyběla ani všeobecně oblíbená ražba pražského groše pod dohledem Průvodcovské služby Kutná Hora, která během dne zajistila prohlídky ve městě. Podvečerní tajemnou atmosféru dokreslila i ochutnávka v alchymistické dílně Pivovaru Malešov. Koktejly zde nabízené nebyly jen tak ledajaké, ale byly namíchány speciálně à la Kingdom Come lektvary. Zájemci tak mohli ochutnat Sejvovici (lektvar na ukládání hry z anglického výrazu „to save”).

Tato třídenní událost se stala ukázkou kvalitní spolupráce Studia Warhorse, eventové agentury Borovka Event s.r.o., města Kutná Hora, Průvodcovské služby Kutná Hora, Galerie Středočeského kraje, Pivovaru Malešov a dalších společností a organizací.

 

Kingdom Come: Deliverance II. vychází 11. února 2025, jak bylo oznámeno v pozvánce.

 

Warhorse Studios je herní studio založené v roce 2011 v Praze malou skupinou veteránů českého herního průmyslu. Studio stojí za kritikou i hráči oceňovanou hrou Kingdom Come: Deliverance. Kingdom Come je celosvětově úspěšná videohra, která v prvním díle (*2018) představila středočeskou oblast Sázavy. Druhý díl hry se odehrává v Českém ráji a v Kutné Hoře a okolí.

První i druhý díl hry je založen na principu RPG (Role Playing Game, hra na hrdinu), kde hráč převezme roli Jindřicha ze Skalice, jehož nitky osudu přivedou do konfliktu mezi panovníky Václavem IV. a Zikmundem v českém království v roce 1403.

 

kš, oficiální text Warhorse Studios

foto: archiv Warhorse Studios

Zavřít menu