Mezinárodní video soutěž „Kdybyste strávili jeden den ve městě UNESCO…“

Město Kutná Hora se již počtvrté zapojuje do mezinárodní video soutěže, která je pořádána Organizací měst zapsaných na Listinu UNESCO (OWHC) a spočívá v natočení videa s tématem, kterým je vlastní název soutěže:

„Kdybyste strávili jeden den ve městě UNESCO…“

Podmínky k účasti v soutěži jsou následující:

  1. Věkové kategorie: 14 – 17 let

18 – 21 let

 

  1. Natočené video nesmí přesáhnout délku 5 minut

 

  1. Použitým jazykem musí být angličtina, francouzština nebo španělština (jsou povoleny pouze titulky či komentáře (bez přehánění či nadsázky)

 

  1. Zúčastnit se mohou jednotlivci i skupiny

 

  1. Natočené video musí být umístěno na YouTube a adresa jeho umístění, spolu s informacemi o autorovi, nahlášena na městský úřad (viz kontakty níže)

 

  1. Uzávěrka místního kola je ve čtvrtek dne 28. února 2019

 

  1. Vítězům místního kola budou ocenění předána na jednání Zastupitelstva města Kutná Hora dne 19. března 2019.

Přihlášky do soutěže spolu s adresou na YouTube, kam bylo video umístěno, je třeba předat prostřednictvím e-mailu na adresu hnatkova@mu.kutnahora.cz nebo kancelar@mu.kutnahora.cz .

Podrobné informace o soutěži naleznete v jazyce anglickém, španělském či francouzském na webových stránkách OWHC:  Consult the webpage of the competition

Těšíme se na vaši hojnou účast

Odborná porota vybere po uzávěrce místního kola vítěze každé kategorie. Jejich videa budou zaslána do mezinárodního kola soutěže do 15. 3. 2019 a vítězové samotní budou odměněni na březnovém jednání Zastupitelstva města Kutná Hora.

Tato tisková zpráva je rozeslána na všechny školy nejen v Kutné Hoře, ale i v celém jejím správním území.

 

Tématem soutěže je letos „Kdybyste strávili jeden den ve městě UNESCO…“, které úzce navazuje na téma světového kongresu, který bude v červnu 2019 v Krakově – „Dědictví a turismus“. Soutěžící by se měli zamyslet nad skutečností, kdyby strávili jeden den ve městě UNESCO – co by upřednostnili ze svého pohledu, aby jim jeden den stačil. Co by turista, pokud město navštíví jen na jeden den, neměl minout…

 

International Video Production Competiton – 2019 Edition

“If you had one day in a World Heritage City…”

 

The OWHC is proud to launch this 5th Edition of the International Video Production Competition. This competition is intended for young people of two age groups: 14 and 17 years old and 18 and 21 years old. At the invitation of the cities that are part of the OWHC network and that have registered, the young people will be called upon to produce a video of a maximum duration of five minutes on a World Heritage City, and that will have to be published on the OWHC YouTube channel.

New this year!

A theme has been added, in line with the theme of the next World Congress to be held in Krakow (Poland) from 2-5 June 2019 which will focus on Heritage and Tourism: “If you had one day in a World Heritage City…”

Attractive prizes are once again offered:

  • Certificates of honor for Mayors and young people from the winning cities
  • 1 prize of $1500 CA for the 14-17 years old winner
  • 1 prize of $3000 CA for the 18-21 years old winner
  • The video broadcast on the OWHC website and at the OWHC World Congress!

To find out more about the competition, check out the webpage of the competition where you’ll find lots of useful information, a Practical Guide for Local Managers, and great posters and banners to publicize the contest in your city. Deadline to register to the competition as a participating city: 11 January 2019.

Consult the webpage of the competition

Download the Practical Guide for Local Managers

The winners will be announced at a ceremony to be held during the World Congress.

Participate in large numbers!

Zavřít menu