Obrazem: Kutnohorští ochotníci uvedli premiéru silvestrovského představení, reprízu uvedou 7. ledna, ještě předtím však vykročí do ulic města švihlou chůzí

Herci ochotnického spolku Tyl uvedli 31. prosince v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře premiéru silvestrovského představení, tentokrát veselohru Dědeček aneb musíme tam všichni. Repríza se v Tylově divadle uskuteční 7. ledna. Ještě předtím však vykročí kutnohorští ochotníci do ulic města švihlou chůzí.

„Tento den, 7. leden, je totiž Mezinárodním dnem švihlé chůze a po celém světě se konají na oslavu tohoto svátku tradiční pochody. Celá akce je inspirována britským seriálem Monty Python’s Flying Circus a jeho legendární institucí, Ministry of Silly Walks čili ministerstvem švihlé chůze,“ uvedl Martin Betuštiak, předseda Ochotnického spolku Tyl. Pochod začne ve 14 hodin u informačního centra u chrámu sv. Barbory a povede přes Barborskou ulici na Komenského náměstí kolem internátu SPŠ a dále dolů Husovou ulicí. Zakončení pochodu bude na Palackého náměstí u Pizzerie Piazza Navona.

Reprízu silvestrovského přestavení uvedou ochotníci 7. ledna

Silvestry s kutnohorskými ochotníky mají dlouholetou tradici. Hlediště bývá tradičně vyprodáno do posledního místa. Ten, kdo premiéru nestihl nebo se do sálu nedostal, má ještě příležitost. Repríza veselohry Dědeček aneb musíme tam všichni se uskuteční v sobotu 7. ledna od 19 hodin. Diváci se budou moci vžít do příběhu Mikuláše Ptáčka, seniora poněkud svérázných životních názorů. Ani jako klient domova důchodců s názvem Šťastné stáří neztrácí svůj životní optimismus a chuť do života. To mu však přináší nejen konflikt s vedením ústavu, ale také určité nepochopení ze strany jeho rodiny – dcery, zetě a vnučky. Více na webu Kutnohorských listů a webových stránkách Ochotnického spolku Tyl. Vstupenky jsou k zakoupení na webových stránkách a v pokladně divadla a také v Informačním centru města Kutné Hory v Kollárově ulici.

Letošní rok je nejen pro kutnohorské ochotníky jubilejním

V listopadu si kutnohorští ochotníci připomenou 180. výroční od svého založení a spolu s Městským Tylovým divadlem 90 let od slavnostního otevření divadla.

Kutnohorští ochotníci chystají další premiéry

Milovníci divadla se mohou těšit na několik premiérových titulů. Kutnohorští ochotníci na jaře uvedou v Městském Tylově divadle DIVADELNÍ KABARET. Pro letní scénu na nádvoří Vlašského dvora chystají znovuobnovenou premiéru představení KYTICE a pohádku pro děti. Chybět nebudou ani mikulášská pohádka s nadílkou a silvestrovská premiéra. Pro samotné výročí otevření Tylova divadla uvedou klasiku NAŠI FURIANTI. V plánu jsou také repríza úspěšného představení PENZION PRO OSAMĚLÉ DÁMY a řada doprovodných akcí. O podrobnostech k jednotlivým představením a akcím vás budeme informovat postupně. Informace naleznete na webových stránkách a sociálních sítích spolku.

tz, pra, foto M. Pravdová

Zavřít menu