Vynikající britský blues-rocker Keith Thompson a jeho kapela jsou dobře známí mezi fanoušky blues a rocku po celém světě. Tento rok vydali již své páté album „Snapshots of Reality“ a poté opět vyjeli na světové turné. Zastaví se i v Čechách, v kutnohorském klubu Česká 1 zahrají ve čtvrtek 5. prosince. ………………………………………………………….

Na aktuální album skupiny „Snapshots of Reality“ pějí recenzenti chválu a Keith Thomson sklízí zasloužené uznání jako skladatel i instrumentalista. Britský band vystupuje na prestižních světových festivalech jako Clarksdale Blues Festival v USA nebo Gloucester Blues Fest ve Velké Británii. V kutnohorském klubu Česká 1 se představí ve složení Keith Thomson (kytary, zpěv), Neil Simpson (baskytara) a Roy Adams (bicí). Mimochodem, ani poslední dva jmenovaní nejsou žádná „ořezávátka“, v minulosti už si zahráli s takovými borci jako Mick Jagger, Roy Wood či Steve Winwood.

5. 12. | 20:00 hod. KEITH THOMPSON BAND (UK). Blues – rock večer. Slavná britská kytarová legenda inspirovaná hvězdami jako Eric Clapton, Gary Moore a Jeff Beck a kapelami jako The Beatles a Rolling Stones. Po evropském turné zavítá i do České republiky. Vstupné: 130,- Kč


Keith Thompson
Keith začal poprvé hrát na kytaru když mu bylo pět. V osmi letech vyhrál na prázdninovém kempu v soutěži talentů s písničkami od Beatles. Šedesátá léta přinesla fenomenální rozkvět britského bluesrocku, reprezentovaný takovými jmény jako Eric Clapton, Jeff Beck, Jimmy Page, nebo Peter Green. Byla to tato muzika, společně s popularními kapelami jako Beatles nebo Rolling Stones, dále britští průkopnici jako Free a Led Zeppelin, která Keitha nejvíc ovlivnila při formování jeho hudebního talentu. Bylo mu kolem čtrnácti, kdy poprvé začal veřejně vystupovat po hospodách a klubech. Na základě těchto zkušeností společně s dalšímí vlivy muzikantů jako Rory Gallanger nebo Garry Moore Keith začal pracovat na své vlastní tvorbě. Se svou tehdejší kapelou, ”Poacher Brown”, partou teenagerů v předpunkové éře 70 – tých let, se vydali na turné do Německa, kde hráli 6 noci v týdnu pět třičtvrtěhodinových setů za noc. Tato tvrdá práce na „plný úvazek“ pozitivně ovlinila jeho další hudební kariéru. Za podobných podmínek si v Hamburku začínajíci Beatles vybrousili svůj muzikantský styl, který jim v budoucnu zajistil světový úspěch. Keith se vrátil z Německa v roce 1978 a spojil své síly s lokálnim kytaristou Mickem Burstonem (později Motorhead). Jejich kapela, “Bunter” brzy začala získavat nadšené recenze v regionálním hudebním tisku. Keith pokračoval v psaní a nahrávání a vystupoval na hudební scéně společně s gospelovými rockery “Third Day” a “Margaret Becker Band” nebo heavymetalovou kapelou “Lyadrive”. Keih Thompson získal zejména v Anglii velké uznání jako písničkář a hudební skladatel. Složil hudbu pro spoustu televizních programů a sountracků a prodal dodnes přes 100 tisíc svých alb. Před několika lety byl vyhlášen vítězem kategorie skladatel roku v prestižní anketě Six Counties. Keith je také vyhledávaným studiovým hráčem, k nahrávání svých projektů ho přizvaly takové hudební celebrity, jako např. Spooky Tooth, Mike D’Abo, Steve Winwood, Ruby Turner, Larry Burton (Albert Collins, John Lee Hooker), Dave Markee, Henry Spinetti (Eric Clapton Band , Tina Turner), Greg Ridley (Humble Pie), Robbie Blunt (Robert Plant), Luther Grosvenor z Mott The Hoople, Gino Washington a mnoho jiných.

 

.

Zavřít menu