Druhý ročník Kutnohorského varhanního festivalu na konci léta se uskuteční 13. až 15. září. V plánu jsou tři koncerty v chrámech sv. Jakuba resp.  sv. Barbory i komentovaná prohlídka varhan s dramaturgem festivalu, vynikajícím kutnohorským varhaníkem Michalem Hanušem. …………………………………………..

Festival zahájí v pátek 13. září v chrámu sv. Barbory brilantní německý varhaník, muzikolog a pedagog profesor Ludger Lohmann, který připravil geniální program s názvem „…ze starých časů“.

V sobotu 14. 9. okouzlí posluchače v arciděkanském chrámu sv. Jakuba svou suverénní a emočně velmi silnou hrou Jan Doležel, který vyučuje hru na varhany na Vysoké hudební škole v německém Würzburgu.

Na neděli 15. 9. je připraven odpolední koncert v arciděkanském chrámu sv. Jakuba, kde se představí vynikající varhaník, cembalista a hráč na klavichord, improvizátor a pedagog, Jaroslav Tůma.

Oba koncerty v chrámu sv. Jakuba jsou jedinečné, protože při nich interpreti zahrají na oboje jakubské varhany (malé barokní i velké). V sobotu 14. 9. 2013 se v rámci doprovodného programu festivalu uskuteční komentovaná prohlídka obou varhan v arciděkanském chrámu sv. Jakuba s dramaturgem festivalu, Michalem Hanušem. Sraz bude v 14,00 hod před vchodem do arciděkanského chrámu sv. Jakuba (vchod od vyhlídky). Vstupné na prohlídku činí 30,- Kč / os., kapacita skupiny je 20 účastníků – doporučujeme rezervovat vstupenky na prohlídku předem na emailu musilkova@kh.cz. Festival se koná za podpory Města Kutná Hora a ve spolupráci s Římskokatolickou farností – arciděkanstvím v Kutné Hoře. Generálním partnerem festivalu je společnost SKANSKA a. s. Předprodej vstupenek probíhá v rámci sítě Ticketportal, bližší informace naleznete na www.ticketportal.cz (Tel: +420 224 091 439). V omezeném počtu budou vstupenky v prodeji také v chrámu před začátkem koncertu.

Bližší informace naleznete ZDE.

 .
varhanni festival

 

.

Zavřít menu