Pozvánka na oslavy 30 let založení Oblastní charity Kutná Hora

V letošním roce slaví Oblastní charita Kutná Hora 30 let od svého založení. Za tu dobu pomohla velkému množství potřebných lidí v našem regionu. Za každým člověkem se skrývá jedinečný příběh. Pojďte s námi proto oslavit našich 30 let. Zveme Vás na koncerty, besedy, divadelní představení, putovní výstavu nebo aktivity pro celou rodinu.

Začínáme v sobotu 14. září v Kutné Hoře ve 13 hodin bohoslužbou v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně v klášteře Voršilek. Od 14,30 se můžete v areálu církevního gymnázia těšit na aktivity pro celou rodinu, improvizační divadlo skupiny Paleťáci a koncert dívčí vokální skupiny KvarteTones v doprovodu Jazz Bandu.

Další sobotu 21. září budeme slavit v Čáslavi, kde začínáme v 9 hodin bohoslužbou v kostele sv. Petra a Pavla a budou pokračovat na faře a farní zahradě aktivitami pro děti a programem pro dospělé.

Součástí oslav je také Podzimní rovnodennost v sedlecké katedrále. Podzimní paprsek poputuje katedrálou v pondělí 23. září od 17.30 a na varhany ho doprovodí Michal Novenko. Dobrovolné vstupné bude věnováno na činnost Dobrovolnického centra kutnohorské charity.

Jsme rádi, že se k oslavám připojí Michal Horák se svou kapelou a zahraje na benefičním koncertu, který se uskuteční v pátek 27. září od 20 hodin (vstup možný od 19 hodin) v refektáři Philip Morris ČR a je součástí zpěvákova podzimního turné. Vstupenky jsou již v prodeji v Infocentru na Palackého náměstí a online v síti GoOut. Výtěžek ze vstupného opět podpoří činnost Dobrovolnického centra.

V Čáslavi Vás dále zveme v pátek 11. října od 19 hodin do společenského sálu Hotelu Grand na hudební festival, na kterém vystoupí Jakub Děkan, kapela Pekař, Noise Makers a Sofian Medjmedj. Vstupenky jsou v prodeji v síti QR Ticket. 10 % ze vstupného bude věnováno našemu Středisku Na Sioně, které pomáhá již 20 let znevýhodněným dětem.

Oslavy doprovází putovní výstava o naší práci. Vernisáž výstavy bude ve středu 2. října od 16 hodin v Knihovně Kutná Hora. K vidění bude také v listopadu v kostele sv. Jakuba.

Podrobné informace k oslavám najdete na webu www.kh.charita.cz/kdo-jsme/30-let-pomahame/.

Děkujeme všem dobrovolníkům a přátelům, kteří nám s organizací oslav pomáhají. Děkujeme všem účinkujícím, kteří vystupují za symbolickou cenu nebo bez nároku na honorář.

Za podporu oslav děkujeme partnerům: Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora, Římskokatolická farnost Kutná Hora Sedlec, Philip Morris ČR, Foxconn Česká republika, Měšťanský pivovar Kutná Hora, Vinné sklepy, Smero, Knihovna Kutná Hora, Církevní gymnázium, hudební vydavatelství Supraphon, Junák – Český skaut a TJ Sokol Kutná Hora. Děkujeme mediálním partnerům, kterými jsou Kutnohorský deník, Svoboda.info, Kutnohorské listy, Farní zpravodaj kutnohorské farnosti a Adalbert.

tz

Zavřít menu