Při X. muzejní noci v Galerii Felixe Jeneweina v Kutné Hoře 26. srpna zahraje bluesrocková kapela Livin Free. Vstup zdarma

Galerie Felixe Jeneweina města Kutné Hory, která po dobu rekonstrukce Sankturinovského domu sídlí v 1. patře Domu U havířů v Šultysově ulici,  pořádá ve čtvrtek 26. srpna již X. muzejní noc. Návštěvníci budou mít příležitost prohlédnout si aktuální výstavu obrazů Felixe Jeneweina nazvanou Ze života Kristova až do 22. hodiny. Od 20 hodin je na programu koncert bluesrockové kapely Livin Free. Přijďte navštívit galerii v netradičním čase a užít si koncert.

red

Skupina LIVIN FREE byla založena na konci roku 2018 Honzou Holečkem (zpěv, klávesy) jako vlastní autorský projekt. Jako první byl ke spolupráci požádán jeho dlouholetý spoluhráč z kapely Energit, baskytarová legenda Vladimír „Guma“ Kulhánek. S ním začal Honza Holeček postupně aranžovat materiál k připravovanému prvnímu albu. Následně, po delší úvaze byli ke spolupráci přizváni velice talentovaní, byť velice mladí muzikanti zdejší klubové scény, kytarista Tomáš Frolík a bubeník Michal Nosek. Oba působící ve vynikající skupině The BladderStones. Stylově lze kapelu zařadit do rocku, ale je výhradně ovlivněná americkou hudbou, zejména bluesem a gospelem. Livin Free je kapela, kde se setkávají zkušenosti s dravou energii, kde se potkávají tři generace muzikantů, které pojí láska k hudbě. V roce 2019 vydali CD Voices From Beyond (Indies Scope Records), které se těšilo hned od počátku mimořádně příznivé pozornosti hudebních recenzentů. Tomáše Frolíka a Michala Noska jsme v Kutné Hoře mohli slyšet v GFJ již v roce 2016 na zahájení výstavy XVI. Sympozia současného výtvarného umění Jenewein – Kutná Hora s kapelou BladderStones.

 

XVII. ročník Festivalu muzejních nocí se koná od 18. 6. do 19. 9.2021. Fenomén Muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým prezentacím kulturního dědictví zvláště atraktivním způsobem. Muzea a galerie nabízejí nočním návštěvníkům kromě prohlídek svých stálých expozic a výstav také řadu doprovodných i kulturních programů a stávají se místy mimořádných a nečekaných zážitků a setkávání.
Festival muzejních nocí se koná s finanční podporou Ministerstva kultury.
www.muzejninoc.cz

 

Zavřít menu