Rybičky 48 uvedou v Kutné Hoře premiéru dokumentu o své cestě, po filmu se v kutnohorském kině Modrý kříž uskuteční beseda s kapelou

Premiéru celovečerního dokumentu s názvem 20 let rock´n´rollu, vy buzny, mapující dvacet let kapely Rybičky 48 na české hudební scéně, uvede kino Modrý kříž v Kutné Hoře 29. března. „Jelikož byl první termín rychle vyprodán, přidali jsme promítání ještě ve čtvrtek 30. a pátek 31. března. Na každém promítání budeme přítomni a po filmu bude následovat beseda s kapelou,“ uvedl Martin Řehoř, manažer Rybiček 48 z agentury WINK, s. r. o. Nutno podotknout, že dokument je přístupný mládeži od 18 let. Členů kapely Rybičky 48 jsme položili několik otázek.

Proč si Rybičky 48 pro premiéru vybraly právě Kutnou Horu? Jaký vztah si udržují ke svému rodnému městu a jeho posluchačům? 

KUBA RYBA: Kde jinde udělat premiéru dokumentu k našim dvacetinám než u nás doma? PETR LEBEDA: A po besedě se přesuneme na afterpárty do klubu Česká 1, kde jsme před více než dvaceti lety odehráli náš první koncert. Chceme, aby fanoušci poznali naše rodné město i místo, kde vše začalo.

V upoutávce je uvedeno, že v dokumentu se kapela s otevřeností sobě vlastní vyjadřuje k tématům, o kterých se taktně mlčí. Můžete přiblížit, kterých témat se dokument dotýká? Na co se diváci mohou těšit? 

KUBA RYBA: Dokument se dotýká všech témat, která jsme zažili. A nebylo jich málo. Nebojíme se tam mluvit o ničem, ale už nás znáte. Bude to s humorem nám vlastním. Je to o naší dvacetileté cestě, která končí vyprodanou O2 arénou. Kromě nás se můžete těšit, že v dokumentu uvidíte naše přední interprety a hudební publicisty.

PETR LEBEDA: Popravdě, když jsem viděl dokument poprvé, říkal jsem si, jak jsme tohle všechno vlastně mohli přežít?
K oslavám výročí dvaceti let na hudební scéně uvede kapela koncem května mega koncerty na dvou podiích v parku pod Vlašským dvorem. Kdo všechno se v Kutné Hoře představí? 

KUBA RYBA: První koncert se vyprodal dva dny po ohlášení a my měli obrovskou radost. Přidali jsme tedy druhý koncert a rozhodli se, že uděláme pro fanoušky něco daleko víc než jen náš mega koncert. Tak vznikl dvoudenní festival, kdy se kromě nás objeví každý den úplně jiné kapely. V sobotu i v neděli bude začínat program už krátce po poledni. Zahájíme ho naší autogramiádou a pak už se bude představovat jedna kapela za druhou. Uvidíte přední český skupiny, jakož i nové nadějné kapely.

PETR LEBEDA: Prostor zahrát si před spoustou lidí dostanou i další místní kapely. Návštěvníci přijedou z celé České republiky, a my chceme, aby viděli naše krásný město a taky, kolik tu máme skvělých muzikantů.

KUBA RYBA: Vtipný je, že line-up bude „slepej“. To znamená, že jediné, co budete vědět je, v kolik to začíná, a pak se po hodině budou střídat kapely na dvou podiích.

pra, foto: archiv kapely 

Zavřít menu