S létem se o víkendu rozloučily u Dačického kapely JeToJedno a Jambo Man

První záříjový víkend patřil na zahradě restaurantu Dačický v Kutné Hoře dvojkoncertu kapel JeToJedno a Jumbo Man. Muzikanti uzavřeli letošní seriál letních koncertů pořádaných u Dačického tradičně spolkem Kultura do města.

Vznik hudebního uskupení JeToJedno se datuje od července 2015. „Hrajeme si s tóny, někdy sólo, jindy duo, nebo trio, ale v  kvartetu jsme spojeni v celek. Všechno a všichni dohromady tvoříme jednotu bytí a žití na Zemi a jednotu s celým vesmírem. To je ono spojení a zároveň je to i jistý přístup k experimentování s naším hraním, improvizací a tvorbou,“ říkají o sobě hudebníci s tím, že je tím řečeno skoro vše. Sice hodně zkráceně – ale to je jedno…

Marek Zbořil, frontman kapely Jambo Man, je písničkář a hudebník původem z jesenického regionu, kde působil v několika hudebních formacích. V současné době se věnuje výhradně sólové autorské tvorbě ovlivněné písněmi V. Merty, apod. V hudbě skupiny Jambo Man se projevují vlivy blues a folku s přesahem k alternativní hudbě.

Víkednový dvojkoncert skupin JeToJedno a Jambo Man ukončil další letní hudební seriál pořádaný již tradičně místním spolkem Kultura do města s podporou města Kutná Hora na zahradě restaurantu Dačický. Kromě již zmíněných si letos na zahradě zahráli také Luboš Pospíšil & 5P, Kateřina Göttlichová s projektem Zimnice a Ver Terrae.

tz, foto Jan Šmok

 

Zavřít menu