Setkání naplněné divadlem, hudbou a zábavou: TyjátrFestu je čtyřiadvacet, jeho autorovi pětapadesát

Každoroční letní zahradní slavnost s programem divadla, hereckých, hudebních, tanečních, akrobatických a dalších uměleckých vystoupení vstupuje do svého 24. pokračování. Svébytné a unikátní setkání se odehraje v domácím amfiteátru Václava Veselého na kutnohorském předměstí Kaňk ve dnech 18. a 19. srpna. Festival s neopakovatelnou přátelskou atmosférou letos opět namíchá koktejl zábavy z vystoupení profesionálních i amatérských umělců z českých zemí i ze zahraničí. Díky podpoře města Kutná Hora, tradičních partnerů a sponzorů se podařilo sestavit program pro všechny generace návštěvníků.

Na své si přijdou milovníci zahradního divadla v alternativní podobě oproti těm kamenným. Na scéně zahradního divadla se letos představí herci ze souborů z Ostravy, Kutné Hory, Prahy i oblíbeného slovenského Túlavého divadla. Ti přivezou komedii Hamlet alebo Nález lebky.

Po delší době v programu herecky vystoupí principál a organizátor TyjátrFestu Václav Veselý, který na svých divadelních prknech oslaví 55. narozeniny. S Tomášem Vinduškou zahrají představení Mafiáni na zabití.

Návštěvníci uvidí také Commedii dell´morte od Divadla bez střechy či hru Sbal kachle a vypadni od Divadla za oponou. Mezi vyhledávanou zábavou bude také vystoupení imitátora Zdeňka Barnetta, Kabinet létajících úžasností kejklíře Vojty Vrtka či stand-up 50 na 50 komika Arnošta Frauenberga.

Z hudebníků se představí jazz-folková formace Hořký kafe ze Sázavy či kutnohorská zpěvačka Veronika Havránková. O vyvrcholení jednoho z večerů se postará laserová bubenická show skupiny Ritmo factory.

Ani tentokrát návštěvníci festivalu nepřijdou o možnost pobytu ve vlastních stanech, oblíbené tradiční domácí občerstvení, víno z kutnohorských vinic a pivo z pivovaru v Lorci.

Podrobnější informace najdete také na www.tyjatrfest.cz nebo na facebooku.

tz, red

Vzpomínka na loňský ročník festivalu:

 

Zavřít menu