Sousedská slavnost oživí v sobotu Jungmannovo náměstí

Kapela Jonáš, divadelní skeče, aikido či soutěž v co nejpomalejším jedení čokolády. To je jen zlomek programu, na který zve sobotní sousedská slavnost Zažít město jinak. Pátý ročník připravuje opět spolek Kutnopolis a rozhodně je na co se těšit.

Z Jungmannova náměstí zmizí na jeden den auta a toto malebné místo se promění v jedno velké „hřiště“. Na něm bude možné potkat se s ostatními sousedy, popovídat si a dát si dobrou kávu a čaj, slané a sladké koláče a další dobroty. Zacvičit si jógu, popovídat si u stánků NZDM Archa, Křesťanského společenství, charitního Střediska Na Sioně, CPIC či CPV Kutnohorsko. Shlédnout vystoupení dětí z MŠ Pohádka, poslechnout si Baruš Mímu, Brass Ansámbl nebo Double Guitar Band. Proběhnout se stezkou obratnosti TJ Sokol nebo se zkusit nezamotat do uzlů u skautů.

S masáží na vás bude čekat Linda Živnůstková. Kutnopolis a muzeum čokolády pro vás přichystaly závody v pomalosti. Tak schválně, kdo z Kutnohořanů dokáže jíst nejpomaleji čokoládu a jezdit na kole?

Museum of Brics přiveze svůj LEGO koutek. Dobrá čajovna si pro vás připravila čajový obřad a Kafírnictví workshop malby. Těšit se můžete i na dvě módní přehlídky, bublinkovou show, malování na obličej nebo květinovou dílnu, stejně jako ukázku starých historických hudebních nástrojů. Na místě bude možné vyzkoušet si i truhlářský ponk či výrobu voskových ubrousků.

„Cílem je propojit sousedy a místní spolky a organizace. A užít si krásné Jungmannovo náměstí bez aut. Užít si ho jinak a v duchu letošního motta slavnosti: Zpomal,“ říká Lenka Najjar ze spolku Kutnopolis. Jungmannovo náměstí ožije tuto sobotu 21. září, od 10 do 18 hodin. Více informací na www.kutnopolis.cz.

Lucie Römer, snímky z loňského ročníku sousedské slavnosti Miloš Truhlář

Zavřít menu