Od července si mohli návštěvníci výstavních prostor ve Spolkovém i Sankturinovském domě prohlédnout výstavu originálního umění Tingatinga z jihu Tanzanie. Díla, vystavená pod souhrným názvem Afrika vzdálená i blízká, bylo možné i zakoupit. ……………………………………………………………………………………………

Ti, kdo si obrazy zakoupili, přispěli na projekt o.s. Bez mámy, organizace, která pomáhá dětem v Tanzanii. Jejich pomoc se zaměřuje hlavně na sirotky, kteří nedostávají pomoc od nikoho jiného, ani od tanzanské vlády či vlastních příbuzných. Hlavním projektem sdružení je stavba velkokapacitního sirotčince, který by v budoucnou mohl být domovem asi pro osmdesát dětí, čtyřicet chlapců a čtyřicet děvčat. Projekt už je rozpracovaný, v současné době stojí ubytovací část pro chlapce a servisní budova a zbývá nám dokončit ubytovnu pro dívky. Dnešní dernisáž je spojena s prezentací občanského sdružení Bez mámy, jehož členové se právě vrátili z mise v Tanzánii. Přijďte si v 16:00 poslechnout do výstavní síně Spolkového domu, jak i váš příspěvek pomohl tanzanijským dětem.

Více informací o umění Tingatinga ZDE.

2. 9. | 16:00 hod. DERNIÉRA CHARITATIVNÍ VÝSTAVY „AFRIKA VZDÁLENÁ I BLÍZKÁ“, Spolkový dům – výstavní sál. Derniéra výstavy spojená s prezentací občanského sdružení Bez mámy, jejíž členové se právě vrátili z mise v Tanzánii, kde budují školu pro sirotky.

 

.

Zavřít menu