Výstava obrazů Josefa Lady vůbec poprvé zavítá do Kutné Hory

Vernisáž výstavy obrazů s názvem Josef Lada v obrazech se ve Spolkovém domě v Kutné Hoře uskuteční ve čtvrtek 8. prosince od 17 hodin. Výstavu pořádá Nadační fond Mikuláše Daczického z Heslova ve spolupráci s Městem Kutná Hora a k vidění bude až do 31. prosince. 

„Je to vůbec poprvé, kdy do Kutné Hory poputují díla Josefa Lady,“ uvedla Kateřina Daczická, předsedkyně Nadačního fondu Mikuláše Daczického a doplnila, že v prosinci si připomeneme dvě výročí jednoho z nejznámějších českých umělců, spisovatele, malíře, ilustrátora, mimo to i karikaturisty a divadelního výtvarníka Josefa Lady: V sobotu 17. prosince uplyne 135 let od jeho narození a zároveň ve středu 14. prosince 2022 uplyne 65 let, kdy zemřel.

V rámci vernisáže se uskuteční krátká komentovaná prohlídka se Zdeňkou Burianovou, která více poodhalí Ladův život. Obrazy zapůjčilo Oblastní museum Praha východ. “K Ladově lásce k dětem má Nadační fond Mikuláše Daczického velmi blízko – podporuje totiž nadané děti. Těm, jejichž rodiče se dostali do tíživé situace, fond pomáhá s hrazením školeného v uměleckých školách,“ dodala Kateřina Daczická.

Výstavu ve Spolkovém domě je možné navštívit od 10 do 12.30 a od 13 do 17 hodin. Zavřeno 24. až 26. prosince.

tz, red

Zavřít menu