ZUŠ Kutná Hora připravila v rámci festivalu bohatý program pro veřejnost, jeho součástí budou i odložené oslavy 90 let školy

Základní umělecká škola Kutná Hora připravila v rámci VI. ročníku celostátního festivalu ZUŠ Open bohatý program. Cílem festivalu, který ve spolupráci se základními uměleckými školami pořádá Nadační fond operní pěvkyně Magdaleny Kožené, je nejen představit práci jednotlivých škol, ale také upozornit na šíři a kvalitu celosvětově unikátního systému základního uměleckého školství u nás.

ZUŠ open v Kutné Hoře odstartoval v pondělí 23. května odpoledne na Palackého náměstí. Po úvodních slovech Kateřiny Fillové, ředitelky ZUŠ Kutná Hora, se náměstím rozezněly bicí nástroje. V pořadu „Pojďte s námi za rytmem“ se představili žáci oboru hry na bicí nástroje. Od 17 hodin se v sále ZUŠ ve Vladislavově ulici uskutečnila vernisáž výstavy žáků výtvarného oboru. O hudební zpestření se postarali mladí kytaristé ze třídy Jaroslava Škopka. Účastníci vernisáže měli poté příležitost prohlédnout si v galerii Ve sklepě i na nádvoří originální výtvarná díla absolventů I. a II. ročníku výtvarného oboru.

„Jsme rádi, že se opět po dvou letech tento krásný projekt může uskutečnit,“ řekla Kateřina Fillová. V předchozích letech byla akce z důvodu pandemie a s ní souvisejících mimořádných vládních opatření zrušena. Ve středu 25. května se tak uskuteční i přeložené oslavy 90 let školy.

Další program:

24. května od 17 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého – společný koncert ZUŠ Kutná Hora a ZUŠ Zruč nad Sázavou

25. května 90 + 1 aneb konečně to oslavíme (přeložené oslavy 90. let školy). Od 15.00 vystoupení žáků tanečního oboru, od 16.00 vystoupení žáků literárně – dramatického oboru, od 17.00 vystoupení žáků hudebního oboru, od 15 do 18 hod. je možné navštívit výstavu žáků výtvarného oboru v galerii „Chodba“. Program se uskuteční ve Spolkovém domě a nádvoří. Při nepřízni počasí v kostele sv. Jana Nepomuckého

26. května od 17.00 hodin ve Zruči nad Sázavou společný koncert ZUŠ Kutná Hora a ZUŠ Zruč nad Sázavou

pra

Zavřít menu