Hokejistům SK Sršni Kutná Hora končí sezona. Na otázky odpovídal Michal Procházka, předseda klubu
Foto: Alena Tomanova, více fotografií na FB SK Sršni Kutná Hora

Jaká byla letošní sezona hokejistů SK Sršni Kutná Hora v krajské lize? Jak se vedlo ostatním týmům? Přinesl Týden hokeje na zimním stadionu v Kutné Hoře další mladé naděje do hokejové přípravky? Na tyto i další otázky jsme se zeptali Michala Procházky, předsedy SK Sršni Kutná Hora.

Můžete krátce zhodnotit letošní sezonu Sršňů v krajské hokejové lize?

Letošní sezonu hodnotíme velice pozitivně a byla nejlepší za našeho působení v krajské lize. Předváděli jsme s naším poměrně mladým týmem pěkný rychlý hokej. Sedmé místo po základní části nám zajistilo lepší startovní pozici do play-off a naším cílem bylo přejít do čtvrtfinále. Bohužel rozhodující domácí zápas nás Hvězda Praha přehrála, ale to byla asi jediná kaňka na sezoně.

A jak se vedlo ostatním týmům?

Dobře si vedl dorost, který dlouho hrál o postup do nadstavby, ze které vede cesta do ligy dorostu. To se bohužel nedá říci o juniorech, kteří sezonu povedenou neměli. Ostatní žákovské kategorie splnily očekávání. Zvlášť u těch nejmenších ale na výsledky nekoukáme. Důležité je, aby si vybudovali pozitivní vztah k hokeji a sportu obecně.

I v letošním roce pořádali Sršni Týden hokeje. Očekáváte nové adepty do přípravky?

Ano. Týden hokeje proběhl v lednu a už jsme z této akce přivítali nové adepty do hokejové přípravky.

Dlouholetou tradici má v Kutné Hoře školka bruslení vedená panem Jiřím Kopeckým. Dá se říci, kolik dětí z bruslařské školky přechází do oddílu? Kdy bude školka bruslení znovu zahájena?

Má opravdu velkou tradici a před panem Kopeckým nezbývá než smeknout klobouk za to, jak se dětem věnuje. Do školky, která je pravidelně každé úterý a sobotu, dochází okolo padesáti dětí.  Do hokejové přípravky přechází kolem deseti dětí, ale školka primárně neslouží k tomuto účelu, ale k tomu, aby se děti naučily bruslit a vedly se ke sportovní všestrannosti.

Do kdy bude ledová plocha na zimním stadionu k dispozici (veřejné bruslení)?

Předpokládáme do konce března.

Ledová plocha je k tréninkům a bruslení k dispozici obvykle od srpna. Bude tomu tak i letos?

V této sezoně jsme začali na ledě až začátkem září a to je pro nás pozdě. Takže doufám, že se podaří vyjednat zahájení kolem 20. srpna.

Jaké jsou termíny bruslení o jarních prázdninách?  

Pondělí 26. 2. od 14 do 16 hod., středa 28. 2. od 13 do 15 hod., pátek 1. 3. od 12:45 do 14:45 a k tomu klasické víkendové.

pra

Zavřít menu