“Bylo by super, kdyby se běžel tento závod i příště”, znělo od závodníků ze ZŠ Kamenná stezka po zkušenosti se Spartan Race

Žáci ZŠ Kamenná stezka si vyzkoušeli v rámci sportovních dní 10. a 11. října překážkový závod Spartan Race. Více v příspěvku ze ZŠ Kamenná stezka níže:

V pondělí 10. 10. a v úterý 11. 10. si žáci ZŠ Kamenná stezka, během sportovních dní vyzkoušeli překážkový závod Spartan Race. Díky členům klubu Olympia Spartan Training KH a vedoucímu oddílu Michalu Pavlíkovi, kteří nám zapůjčili vybavení, mohl pan učitel Blahník, paní asistentka Klečáková a další pomocníci přichystat na stadionu Olympia trať pro malé i velké závodníky. Do cesty závodníkům se tak postavily překážky jako slackline, ručkování, lezecká stěna, šplh a další. Za nepřekonané překážky museli závodníci splnit náhradní handicap v podobě deseti, menší závodníci pěti burpees neboli angličáků. Všichni závod za velké podpory ostatních spolužáků a paní učitelek úspěšně dokončili. Na nejlepší z nich čekal diplom a pro všechny zúčastněné malá sladkost. Žáci druhého stupně se po ukončení běžeckého závodu zúčastnili oštěpařské soutěže a soutěže ve visu. Velké díky patří Michalu Pavlíkovi, který „na Kamenné stezce strávil nejlepších devět let základní školy“ 🙂 a všem ostatním vyučujícím a asistentkám za organizaci tohoto závodu.

A jak hodnotí Spartan race naši závodníci?

„Bylo to dobrý, emočně i fyzicky náročné, tenhle závod jsem běžela poprvé, bavilo nás to. Paní asistentky a učitelky nám radily, kam máme běžet. Bylo by super, kdyby to bylo i příště.“

„Zajímavý závod, byl mnohem těžší, než se zdálo. Bavila mě lezecká stěna a házení oštěpu.“

„Všechno nás po závodu bolí z těch angličáků, nikdy jsem tenhle závod nezkoušel. Příště bych to chtěl běžet znovu, mohlo by být víc překážek a aby nebylo mokro.

ZŠ Kamenná stezka

 

Zavřít menu