Český basketbalový výběr mužů U18 se utká 26. července na Klimešce s Německem

V  pondělí 26.7. od 18:30 se na Klimešce odehraje přátelský zápas mužských basketbalových výběrů kategorie U18 mezi Českou republikou a Německem. Národní tým hráčů do 18 let absolvuje na Klimešce čtyřdenní soustředění a pro přípravné utkání si vybralo jeden z nejlepších evropských týmů této kategorie a pravidelného účastníka ME skupiny A.

Na hřišti by v českém dresu neměli chybět velcí talenti českého basketbalu – například bratři Adam a Ondřej Hustákové, oba hráči ligového Basket Brno, nebo Matěj Žejdl, který sbírá zkušenosti v německé bundeslize U19 za HAKRO Merlins Crailsheim.

Výběr českých hráčů do 18 let bude v kutnohorské sportovní hale koncem července ladit formu na blížící se turnaj European Challenger – náhradu za zrušené ME. Ten se pro české mladíky koná od 3. do 8. srpna v turecké Konyi a čekají je tam duely s Ruskem, Tureckem, Slovinskem, Lotyšskem a Polskem. Německo hraje ve stejném termínu turnaj v makedonské Skopji a nalosovány mu byly týmy ze Španělska, Srbska, Chorvatska, Sev. Makedonie a Gruzie.

Michal Vavák

Zavřít menu