Hostem Koudelníkova závodu bude zlatý olympionik Jiří Prskavec
Koudelníkův závod. Foto: Kateřina Hanušová

Pátý ročník dětského překážkového Koudelníkova závodu se na kutnohorském stadionu Olympia uskuteční tradičně první neděli v září. Letos vychází na prvního září, tedy den před startem nového školního roku. Pořadatelé z Olympia Spartan Training KH znovu nechystali sportovní program pro celé rodiny.

Koudelníkův závod má od července beznadějně vyprodanou kapacitu. Do závodu se zaregistrovalo 550 dětí, což je nejvíce v historii. Přihlašování na místě není možné. „Je to zároveň strop jednodenního závodu,“ upozornil ředitel akce Michal Pavlík. „Pokud budeme chtít růst, tak budeme muset Koudelníkův závod rozšířit po vzoru Dačického 12 na dvoudenní akci a přesunout jí přímo do středu našeho města.“

Ale zpět k pátému ročníku, jehož hlavními partnery jsou opět Bobík, Foxconn, město Kutná Hora a Středočeský kraj. První závodník z nejmladší kategorie 4-6 let vyběhne na trať dlouho 1.190 metrů v 8:30 hodin. Konec celé akce je naplánován na 17:30 h. Závodníci startují v intervalových startech.

Kategorie jsou znovu čtyři a opět dle ročníku narození – 4-6 let (bez vyhlašování), 7-9, 10-12 a 13-14 let. „V kategoriích od sedmi let vyhlásíme nově vždy nejlepších 5 chlapců a dívek. První vyhlášení je na programu v 11:45 (7-9 let), zbylé dvě kategorie vyhlásíme v 17:15,“ informoval Pavlík. Každý závodník obdrží v cíli za svůj výkon pamětní medaili.

Vůbec poprvé zamíří na Koudelníkův závod hvězdný host – olympijský vítěz z Tokia Jiří Prskavec. Jeho děti poběží dle startovní listiny v nejmladší kategorii, od 10 hodin je pak naplánované setkání s širokou veřejností. Prskavec bude také účasten prvního slavnostního vyhlašování.

Popáté v řadě převzal záštitu nad závodem starosta Kutné Hory. Podruhé v řadě jím je Lukáš Seifert. Nejen on se bude moct těšit na bohatý program. „Koudelníkův závod není jen o samotném běhu. Chceme, aby se rodiny zdržely a užily si zábavnou neděli. Máme připraven skákací hrad, překážky na zkoušku, show Bobík a jeho kamarádi na výletě, dočasné tetování formou airbrush s motivy koudelníka, malování, skládačky, ražba mincí a jiné další aktivity,“ vyjmenoval Michal Pavlík. Nachystáno je také bohaté občerstvení – teplá kuchyně, svačinky, sladké dobroty, zmrzlina, domácí guláš nebo kvalitní káva.

Přesné časy startu jednotlivých závodníků budou zveřejněny na této startovní listině nejpozději v pátek 30. září 2024.

Délka tratí a počet překážek
Kategorie 4-6 let: 1.190 m + 18 překážek (bez trestu)
Kategorie 7-9 let: 1.690 m + 23 překážek (trest 10 dřepů)
Kategorie 10-12 let: 2.150 m + 32 překážek (5 angličáků nebo trestný okruh)
Kategorie 13-14 let: 2.660 m + 34 překážek (10 angličáků nebo trestný okruh)

tz

Zavřít menu