Na mistrovství světa v kickboxu vybojoval Sebastien Macháček 2. místo

Český reprezentant Sebastien Macháček, který svou sportovní kariéru odstartoval v místním Kick Box Clubu Kutná Hora, skvěle reprezentoval Kutnou Horu na MS v kickboxu, které se konalo od 1. do 9. října v italském letovisku Jesolo Lido.  V silné konkurenci sportovců z více než 60 zemí světa ve své kategorii mladších juniorů do 67 kilogramů vybojoval  2. místo. Gratulujeme.

Sebastien Macháček aktuálně studuje na sportovním gymnáziu v Pardubicích a zápasí pod hlavičkou MG Teamu Pardubice. O víkendech si zatrénuje i ve svém domovském oddílu v Kutné Hoře.

„Příprava na tyto závody byla nejnáročnější ze všech, co kdy absolvoval. Mám možnost se ve škole připravovat i dopoledne v rámci sportovní přípravy, takže na mistrovství světa jsem trénoval prakticky dvoufázově a myslím, že to bylo dost znát a pomohlo mi to k mému zatím asi největšímu úspěchu. Zlato bylo kousek, ale věřím, že příští rok na mistrovství Evropy už bude moje,“ řekl Sebastien Macháček.

Reprezentační trenér Alois Škeřík konstatoval, že Sebastiena  čekal na mistrovství světa těžký úkol. „Ve čtvrtfinále a semifinále jsem očekával velmi vyrovnané bitvy, ale v zápasech se ukázalo, že Sebastián byl skvěle připravený a v perfektní formě. Jasně naplnil mou předturnajovou prognózu, že přiveze medaili. Plní do puntíku zvolenou taktiku i pokyny během zápasu. Finále bohužel nedopadlo podle našich představ, nutno říct, že soupeř byl opravdu špička, ač se to na první pohled nezdálo. Sebastien držel první kolo vyrovnané, ve druhém nám soupeř lehce utekl a tahali jsme za kratší konec, nezbývalo než se pustit do přestřelek a naskakovaných kolen, která jsou oblíbenou technikou naše reprezentanta. Dvakrát soupeře trefil, bohužel ten ukázal i odolnost a těžké chvíle přestál. Sebastien se rval o zlato do poslední chvíle, tak jak to má být, a já mu gratuluju k vydařenému turnaji a zisku stříbrné medaile. Je to obrovský úspěch! Stejně tak gratuluji jeho osobním trenérům, kteří ho dokázali takto připravit.“

Na svém kontě má Sebastien v této sezóně již prvenství na Světovém poháru v Maďarsku, Evropském poháru v Chorvatsku a domácí titul mistra republiky. Aktuálně mu rovněž v jeho kategorii patří v žebříčku asociace WAKO pozice světové jedničky.

Více o Kick box clubu Kutná Hora a náboru do oddílu naleznou zájemci na webových stránkách www.kbckh.cz.

tz, pra

Foto: Josef Macháček

Zavřít menu