Klimeška žije sportem i v květnu, divákům se tu v premiéře představí i česká volejbalová špička
Sportovní hala Klimeška

Na Klimešce skončilo v neděli posledním zápasem domácích druholigových házenkářů období mistrovských zápasů a turnajů domácích oddílů a ty vystřídají do konce prázdnin především tréninkové kempy a soustředění reprezentací a sportovních oddílů. Ale nebude nouze ani o sportovní akce a události o víkendech.

Konkrétně hned první květnový víkend to bude celé o gymnastickém aerobiku v rámci celorepublikového seriálu Mistry s Mistry v režii bývalého mistra světa ve sportovním aerobiku v týmech Jakubem Strakošem. Celkem v květnu přivítáme v naší hale šest tréninkových kempů. Bude pro nás čest poprvé hostit ženský volejbalový A-tým, který si Klimešku vybral za místo svého pobytu před startem nejprestižnější volejbalové soutěže národů Golden European League. Spolu s A-týmem se u nás necelé dva týdny bude připravovat i rezervní tým žen.

Poprvé budeme hostit také florbalový A-tým mužů, ktery spolu s kategorií U23 absolvuje na Klimešce čtyřdenní pobyt v polovině května. A v druhé polovině měsíce dorazí například i futsalový A-tým mužů, basketbalová reprezentace mužů do 16 let nebo výkvět florbalové mládeže.

Nejvýznamnější akcí května a vůbec jedna z těch stěžejních v historii se na Klimešce uskuteční v sobotu 28.5.2022 od 16 hodin. V mužské variantě Golden European League se od 16:00 odehraje utkání skupiny C této prestižní volejbalové soutěže mezi Českem a Belgií. Mezistátní utkání takovéhoto významu bude mít na Klimešce premiéru, nebude chybět přímý přenos České televize a divákům se představí česká volejbalová špička se jmény jako Galabov, Zajíček, Janouch nebo čerstvý mistr Německa Marek Šotola.
Bohužel plánované utkání v rámci Golden European League Women mezi Českem a Běloruskem bylo ze známých důvodu zrušeno.

Michal Vavák

 

Zavřít menu