Klimešku navštívilo o víkendu více než dvě tisícovky diváků a sportujících

Kutnohorská sportovní hala praskala o uplynulém víkendu ve švech a v pouhých dvou dnech hostila celkem 7 sportovních akcí – dvě celorepublikové soutěže ve fitness a tanci dětí, mládežnický florbalový turnaj a 4 mistrovské zápasy v házené a florbalu za velké podpory rodičů a sportovních fanoušku v roli diváka.

Poslední jarní akcí, kterou pořádalo domácí Fit studio Jitky Brachovcové, byl ICN Gym Fit Cup v sobotu 20.4.2024. Soutěž ve fitness dětí a mládeže. Do

Klimešky se sjely především závodnice z celé republiky jako např. Rebels Team Prague nebo Family Fitness Karlovy Vary. Další akce podobného charakteru jsou na programu na podzim, v plánu je třeba ICN Kutnohorský pohár (5.10.) nebo IBFF Fit Kids (9.11.)

V neděli se na Klimešce poprvé přestavila taneční show MiA Dance Festival a kutnohorská hala zažila desítky vystoupení v nejrůznějších tanečních stylech. Další dance show na sebe nenechá dlouho čekat, první červnový víkend přivítáme mega akci – 4.ročník Kábrt Cupu.

Velkým tahákem celého víkendu byly dva zápasy barážové série Livesport Superligy – nejvyšší florbalové soutěže mužů v Česku. „Domácí“ Sokoli Pardubice v nich přivítali Buldoky z Brna a zejména v sobotu to byl pravděpodobně nejdramatičtější florbalový zápas na Klimešce v historii. Po remíze 5:5 v základní hrací době nerozhodlo o vítězi ani prodloužení, ale až desátý nájezd. Buldoci se radovali z prvního bodu v sérii, ale v neděli utrpěli od Sokolů debakl 1:6. Pro Klimešku to byla čest hostit po dlouhých 4 letech zápasy toho nejkvalitnějšího českého florbalu.

Poslední dubnový víkend pojede na Klimešce na podobné vlně jako uplynulý víkend, po roce opět přivítáme dvoudenní gymnastický maraton v podobě akce Mistry s mistry.

Michal Vavák, foto: pořadatelé akcí

 

 

Zavřít menu