Jedenadvacetiletá kutnohorská tyčkařka Aneta Morysková se na začátku roku potkala se slušnou sportovní formou. Dva poslední závodní starty, na víkendovém Mistrovství ČR v halové atletice a na včerejší Pražské tyčce, proměnila v místa „na bedně“. …………………………………………………………………………………….

V nafukovací hale v pražské Stromovce se uskutečnilo o uplynulém víkendu halové mistrovství České republiky v atletice. Studentka FTVS z Kutné Hory si výkonem 395 centimetrů doskočila pro bronzovou medaili, cennější kovy braly kolegyně z USK Praha, stříbro Romana Maláčová (4.35) a zlato Jiřina Svobodová (4.75).
Bronzový stupínek jako by Morysková měla v posledním týdnu předplacený. Na středečním zimním atletickém mítinku Pražská tyčka na Strahově skončila za Švédkou Berglundovou a Běloruskou Jakalcevičovou znovu třetí, tentokrát si zapsala 391 centimetrů.
Na začátek roku solidní forma i výsledky, nicméně do limitu pro Mistrovství Evropy do 22 let (420 cm resp. dvakrát 410 cm) ještě kus zbývá. Přejme Anetě, ať se i tenhle další postupný cíl podaří splnit!

-jok-

 

Na snímku: Jako by to třetí místo bylo Anetě Moryskové předučené, bronzovou příčku obsadila i v kategorii Krajánek ankety Nejúspěšnější sportovec Kutné Hory 2012…

 

.

Zavřít menu