Na Klimešce budou o víkendu florbalové turnaje a soutěž mažoretek

Po náročném uplynulém víkendu, kdy Klimeška hostila kvalifikační turnaj volejbalistů do 20 let o postup na Mistrovství Evropy a celorepublikovou soutěž v aerobiku, čekají kutnohorskou sportovní halu tuto sobotu a neděli celodenní florbalové turnaje, 4 utkání starších žáků v házené a velká mažoretková show o Pohár města Kolína.

Sobota 13.4. bude florbalová, kdy domácí FBC pořádá dva turnaje na obou halách Klimešky, na hlavní se představí kategorie starších žákyň, na tréninkové kategorie elévek.

Ve 12. (posledním kole sezony) ligy starších žákyň se FBC utká postupně od 9:00 s Kanonýry z Kladna, v 11:00 s Klokany z Bohemians a od 13:00 se Žraloky z Příbrami.

V lize elévek a jejím 10. kole  čeká domácí florbalistky od 9:00 zápas vs Fat Pipe Tigers Start98 Kunratice, od 11:00 s Pantery z Rudné, ve 13:00 s Novým Strašecí a poslední zápas od 15:00 s pražskou Spartou.

V neděli 14. 4. zavítá poprvé do Kutné Hory velká mažoretková soutěž z nedalekého Kolína. Jedná se o nepostupovou akci mažoretek/twirlerek v režii kolínského Domova dětí a mládeže s názvem Kolínský pohár 2024, kdy se bude soutěžit v malých a velkých formacích v disciplíně baton. Více na ddmkolin.cz.

Tréninkovou halu naplní 4 zápasy 1. Středočeské ligy starších žáků v házené. Domácí TJ Sparta se utká se soupeřem z Poděbrad (9:00) a ze Zruče nad Sázavou (12:50). Kutnohorští starší žáci drží aktuálně třetí místo tabulky.

Přijďte v sobotu i neděli zafandit domácím vycházejícím sportovním hvězdám ve florbalu a házené nebo se podívat na krásy mažoretkového sportu.

Michal Vavák

Zavřít menu