Na Klimešce se koná soustředění házenkářek, přivítal je místostarosta i vedení místní házené

Reprezentační družstvo České republiky – dorostenky v házené do 17 let se v těchto dnech účastní plánovaného soustředění. Zázemí jim po celou dobu poskytuje Sportovní hala Klimeška.

„Jsme v cyklu příprav na naše letní vrcholné akce. První z nich je start na turnaji olympijských nadějí v Baku, druhé je mistrovství Evropy skupiny B, které se hraje v Itálii. Součástí našeho přípravného kurzu je turnaj v Rumunsku, a právě na ten se tady v Kutné Hoře připravujeme,” povídal za reprezentační družstvo dorostenek Michal Červenka.

Do haly je ve středu večer přijel přivítat místostarosta města Vít Šnajdr, který je sám dlouholetým házenkářem a zároveň trenérem kutnohorské mládeže v házené. Společně s Josefem Salákem, vedoucím týmu mladších dorostenců házené, hráčkám předali červená trička s logem Kutné Hory jako pozornost města. „Chtěl jsem, aby se tu hráčky cítily dobře. A na Kutnou Horu dobře vzpomínaly a minimálně jednou se k nám znovu vrátily,” povídal Josef Salák, od kterého iniciativa setkání vzešla.

Jakub Skyva

Zavřít menu